Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A francia élcsapat, a Monaco sem otthon, sem most idegenben, a Groupama Arénában nem tudta legyőzni a Ferencváros labdarúgócsapatát az Európa-liga csoportkörének utolsó előtti fordulójában, ami azt eredményezte, hogy a zöld-fehérek a kvartett élén végeztek!

Azért nem kicsit lehetünk büszkék mi, baranyai focidrukkerek akkor, amikor látjuk a Fradi nemzetközi menetelését! A zöld-fehérek csapatkapitánya ugyanis nem más, mint a mi Dibusz Dénesünk, a sellyei srác, aki annak idején a PMFC-ben követelt helyet magának, hogy onnan a Ferencvárosba katapultáljon.

A csapata pedig ebben a szezonban csodákat művel! Már az is óriási meglepetés, hogy az Európa-liga csoportkörének utolsó előtti fordulóját az első helyről kezdhette a Fradi, az pedig a non plus ultra kategória, hogy ott is maradt, sőt, már meg is nyerte a kvartettet! Ehhez arra volt szükség, hogy legalább egy pontot szerezzen a Monaco elleni hazai mérkőzésen, amit a szurkolók által teremtett őrületes hangulatban ki is harcoltak a zöld-fehérek: bár Ben Yedder révén a franciák szereztek vezetést, előnyük tudatában kissé leültek, a Ferencváros viszont ment előre becsülettel, és Zachariassen góljával kiharcolta az 1-1-es döntetlent.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a Fradi az utolsó forduló eredményétől függetlenül is (a Trabzonspor vendége lesz) az Európa-ligában folytathatja, ott van a legjobbak között, és tavasszal is nemzetközi meccseket játszik!

A sorsolás pillanatában sem gondolta senki, de még utána sem, hogy ebből ez lesz… – nyilatkozta Dibusz Dénes a mérkőzés után. – Az első félidő nehézkes volt, de azt gondolom, hogy ott is voltak olyan lehetőségeink, amikben több volt. A Monaco gólja véleményes volt, talán volt előtte egy fault, de a második félidőben már úgy jöttünk ki, hogy egy életem egy halálom. A csoportgyőzelem nagyon nagy öröm, boldogság, és nagyon szerencsésnek vallhatjuk magunkat mi, akik ennek részesei vagyunk. Előzetesen sokan aláírtuk volna a harmadik helyet, az Európa-konferencialigába jutást is…, de megéri álmodozni, érdemes álmodni!

Végeredmény: Ferencváros–Monaco 1-1 (gólszerzők: Zachariassen 81. perc, ill. Ben Yedder 31. perc).

A H-csoport állása: 1. Ferencváros 10 pont, 2. Monaco 7, 3. Trabzonspor 6, 4. Crvena Zvezda 6.

Dibusz most is a Ferencváros egyik legjobbja volt (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)