A vezetőedző, Jovan Gorec adja az instrukciókat a játékosainak (Fotó: fiba.basketball)
Címlap Sport Győzelemmel r...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa Kupában az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, amely Bulgáriában harmincöt ponttal verte a házigazda Beroe Stara Zagora együttesét.

Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata ebben a szezonban az Európa Kupa B-csoportjába került, ahol az izraeli Elitzur Landco Ramla, a török Hatay BB Spor és a bolgár Beroe az ellenfele. A pécsi lányok tegnap meg is kezdték a szereplésüket a sorozatban, és Bulgáriában nagyon fölényes, 94-59-es győzelmet arattak. A meccs embere egyértelműen Wentzel Nóra volt, aki 24 pontot dobott – három triplával megfűszerezve!

Jovan Gorec, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője: – Jól startoltunk az Európa Kupában, nagyon fontos volt számunkra az első mérkőzés. Hosszú utazás után játszottunk, a csapat jól reagált erre. Ez már csak azért is lényeges, mert a következő időszakban ez a ritmus vár majd ránk. A mai estét követően ráfordulunk egy olyan szakaszra, ahol sorra jönnek az erősebbnél erősebb ellenfelek. Már most vasárnap az euroligás DVTK ellen fel tudjuk mérni, hogy mire vagyunk képesek a legjobbak ellen.

Wentzel Nóra, az NKA Universitas PEAC játékosa: – Kezdésként megadtuk a jó ritmusát ennek a sorozatnak, vasárnap lesz egy nagyon fontos bajnokink Miskolcon, nagyon bízom benne, hogy ez a mai siker megfelelő alapot ad nekünk. Végig mi domináltunk, irányítottuk a játékot, jól védekeztünk, megvoltak a jó dobóhelyzeteink, és jól is dobtunk. A nagyobb ritmusunknak volt köszönhető ez a nagyarányú győzelem.

A pécsi lányok október 30-án, vasárnap a DVTK ellen lépnek pályára idegenben, majd november 2-án, szerdán a Ramlát fogadják a Nemzeti Kosárlabda Akadémián – érdemes lesz kijönni erre a meccsre, nagy csatára van kilátás!

Beroe–NKA Universitas PEAC 59-94 (19-24, 8-20, 12-26, 20-24)

NKA Universitas PEAC: Katanic 11/3, Calhoun 16/9, Wentzel 24/18, Burdick 14, Kiss V. 15/3. Csere: Simon Zs. 7/3, Sanchez 4, Szücs R. 3/3, Laczkó, Selcova. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Vilipics-Kmézics Daliborka.

Magabiztos győzelem után pacsi az ellenféllel (Fotó: fiba.basketball)