A kozármislenyi csapat végre ismét győzött, naná, hogy nagy volt az öröm a pályán, aztán a meccs után az öltözőben is (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Ez aztán a me...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kis skalpot gyűjtött be a HR-Rent Kozármisleny NB II-es labdarúgócsapata, amely simán, két góllal legyőzte a Budafokot. A PMFC és a Szentlőrinc egyaránt idegenben játszott, és sajnos egyiknek sem jutott pont.

Az utóbbi napokban a Budafokról szóltak a hírek, vele volt tele a sajtó, miután a Magyar Kupa elődöntőjében simán verte az élvonalbeli Vasast, és ezzel beverekedte magát a döntőbe. Nos, a nagyon rossz passzban lévő, az NB II-es tabella utolsó helyén álló HR-Rent Kozármisleny épp Mátyus János együttesét fogadta a 30. fordulóban, s bizony nem sokan fogadtak volna arra, hogy ebből hazai siker lesz.

Pedig az lett! A Márton Gábor által irányított házigazdák már az első félidőben is többet tettek a gólszerzésért, mint a vendégek, ekkor azonban még nem tudtak betalálni. A szünet után aztán Füredi Szabolcs révén megszerezték a vezetést, majd nem sokkal később Vajda Roland megduplázta előnyüket, és ezzel el is döntötte a meccset. Ezzel a győzelemmel gyakorlatilag az utolsó szalmaszálba kapaszkodott bele a HR-Rent Kozármisleny: van még sansza a bentmaradásra!

A PMFC ezúttal a Soroksár vendége volt, és sajnos ez a mérkőzés sem úgy alakult, ahogy a pécsiek szerették volna. Az első félidőben nem sok minden történt, nem úgy a másodikban! A hazaiak Halmai Ádám révén hamar vezetést szereztek, a jó formában lévő támadó pedig néhány perccel később ismét betalált. Bár két percre rá a soroksári Valencsikot kiállította a játékvezető, az emberelőny sem volt elég ahhoz, hogy a PMFC gólt lőjön – csak kapufáig jutott Weitner Ádám együttese.

A harmadik baranyai csapat, a Szentlőrinc egy közvetlen riválisához utazott, a szintén a bentmaradásért küzdő Nyíregyháza vendége volt. A házigazdák rögtön a meccs elején vezetést szereztek, ám László Dávid révén a lőrinciek postafordultával válaszoltak. A folytatásban nagyon sokáig nem esett gól, a 71. percben azonban Novák Csanád találatával ismét a Spartacus került közelebb a győzelemhez. Már-már úgy tűnt, hogy meg is szerzi, ám a 87. percben tizenegyeshez jutott a Szentlőrinc! A büntetőt Daróczi Zoltán végezte el, de nem elég pontosan: Hegedűs Lajos védett, így pedig 2-1-re nyert a Nyíregyháza.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában folytatta remek szereplését a PTE-PEAC. Az egyetemisták a középmezőny elejéhez tartozó Újpest FC II-t fogadták, és egy korán szerzett góllal, valamint egy hajrában lőtt találattal simán otthon tartották a három pontot.

Eredmények: Soroksár–PMFC 2-0 (gólszerző: Halmai 54. 62.; kiállítva: Valencsik 64.), HR-Rent Kozármisleny–Budafok 2-0 (gólszerzők: Füredi 67., Vajda 74.), Nyíregyháza–Szentlőrinc 2-1 (gólszerzők: Pataki 7., Novák 71., ill. László D. 8.), PTE-PEAC–Újpest FC II. 2-0 (gólszerzők: Miltner 13., Than 83.).