A pécsiek légiós, Ibrahim Durmo most is nagyon hasznosan játszott, 14 pontja mellett 10 lepattanót is szerzett
Címlap Sport Ez igen! A pé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon meggyőző, magabiztos győzelmet aratott az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata az NB I. A csoportjában: az immár Csirke Ferenc által irányított Scherer Bálinték egyértelműen jobbak voltak a vendég Zalaegerszegnél. Van még esély a playoffra!

A pécsi csapatnál változás történt a kispadon, Goran Tadic ugyanis inkább otthon, Szerbiában akarta folytatni pályafutását, a helyére Csirke Ferenc ugrott be, aki amúgy is ott dolgozik a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Azt, hogy meddig lesz ő az A-csoportos együttes vezetőedzője, egyelőre nem tudni, de abban mindenki biztos lehetett, hogy ha már egyszer elvállalta a szombati meccset, meg is akarja nyerni!

Sikerült is, nem is akárhogyan! A tabellán előrébb álló ZTE ugyanis csak pillanatokig vezetett ezen a bajnokin: az első pontokat ők szerezték, aztán vége is volt a dalnak. A hazaiak remek kosárlabdával szórakoztatták a publikumot, kiváló volt a támadójátékuk, szórták a pontokat, ennek köszönhetően a nagyszünetben már 16 ponttal vezettek (54-38). A hátralévő két negyedben ugyan már nem nőtt a különbség a két csapat között, de azt jó volt látni, hogy a pécsiek egyetlen pillanatra sem kerültek bajba. Mindenki hozzátette a magáét ezen a meccsen, a magyarok és a külföldiek is megoldották a feladatukat, jellemző, hogy mind a tíz pályára lépő játékos dobott pontot (a legeredményesebb Fahrudin Manjgafic volt, aki 27 ponttal és 10 lepattanóval zárt). A bajnoki végül 93-81-es pécsi győzelemmel zárult, ami azt jelenti, hogy élnek még a playoff-remények – nincs mese, ugyanígy kell folytatni!

NKA Universitas Pécs–Zalakerámia ZTE KK 93-81 (27-14, 27-24, 22-26, 17-17)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 19. forduló. Pécs, NKA Aréna, 1000 néző. Vezette: Tóth Cecília, Makrai Márton, Fodor Attila. NKA Universitas Pécs: Nikolic 12/3, Scherer 3/3, Kovács P. 11/6, Durmo 14, Manjgafic 27/9. Csere: Kerpel-Fronius 7, Walker 10, Lados 5/3, Herger 2, Benke K. 2. Megbízott edző: Csirke Ferenc. Zalakerámia ZTE KK: Hicks 13/6, Paige 18/9, Csátaljay 5/3, Ostojic 12, Tóth A. 18. Csere: Keller 5/3, Mishula 9/3, Németh 1, Szalay, Csuti. Vezetőedző: Matthias Zollner.