Hatalmasat küzdöttek a magyar lányok a győzelemért, jöhet az Egyesült Államok elleni világbajnoki döntő! (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Címlap Sport Ez igen, lány...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hollandok után a görögöknél is jobbnak bizonyult a magyar női vízilabda-válogatott a Dohában zajló vizes-világbajnokságon, így a lányok készülhetnek a döntőre! Az utolsó meccsen az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Úgy tűnik, a magyar csapat szereti a végletekig kiélezni a meccseit. Mondjuk nem baj: a negyeddöntőben a hollandokat verték a lányok büntetőkkel, most pedig az elődöntőben a görögöket múlták felül ugyanígy! Érdekességképpen: a magyar válogatott kilencből kilenc ötméterest lőtt be, tehát szenzációs produkciót nyújt ebben a műfajban.

A görögök elleni elődöntő természetesen pokoli nehéz volt. Keszthelyiék sokat voltak hátrányban, de mindig volt erejük újítani, utol tudták érni ellenfelüket. A büntetőkhöz Leimeter gyönyörű gólja kellett, így alakult ki a 9-9-es állás – utána pedig szemernyi esélyt sem adtunk a helléneknek.

– Óriási szíve van ennek a csapatnak! Ez az, amit két-három hét alatt még hozzá tudtunk tenni – kezdte Mihók Attila, utalva az Európa-bajnokságon történtekre. – Nagyon boldog vagyok, hogy a sok szó nem szállt el, és ennyi embert meg tudtunk most örvendeztetni. Az éremnek mindig két oldala van: az Európa-bajnokságon mindent megtettünk, gyorsak és fegyelmezettek is voltunk, de a fontos pillanatokban lecsúsztunk a blokkokról, elkapkodtunk egy-egy lövést. Akkor úgy fogalmaztam meg, hogy szív kell a bádogembernek. Az pedig az érem másik oldala lehetne, hogy nemcsak fizikai értelemben kell rendben lennünk, hanem szellemi, spirituális szinten is közelebb kell kerülnünk egymáshoz. Az Eb után tettem egy kijelentést, miszerint nem véletlenül alakultak úgy a dolgok, ahogy, van még dolgunk. Ezek után pedig köszönöm a csajoknak, hogy elfogadták ezt, és mindent megtettek.

A döntőt pénteken 15.30-tól rendezik meg.

Magyarország–Görögország 9-9 (3-3, 3-3, 1-1, 2-2) – szétlövéssel 4-2

Női vízilabda elődönt, vizes-világbajnokság, Doha. Vezette: Ohme (német), Csang Liang (kínai). Magyarország: Magyari – Keszthelyi, Gurisatti, Rybanska, Parkes 3, Garda 1, Vályi 1. Csere: Neszmély (kapus), Szilágyi D. 2, Mahieu, Máté Zs., Leimeter 2, Horváth B. Szövetségi kapitány: Mihók Attila és Cseh Sándor.