A címvédő Elysium felnőtt formáció mindössze 0,5 ponttal maradt le a dobogó tetejéről, s végül ezüstérmes lett (Fotó: Pécsi Fordan Táncklub)
Címlap Sport Ez igen! Ötsz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jól szerepeltek a Magyar Látványtánc Szövetség által Balatonfüreden megrendezett Európa-bajnokságon a Pécsi Fordan Táncklub sportolói: több értékes helyezés mellett öt aranyéremmel térhettek haza.

Az ötnapos rendezvény közel 4500 (!) táncost mozgatott meg, és 960 produkció versengett a parketten. A Pécsi Fordan Táncklub 9 egységgel vett részt az Európa-bajnokságon, akik több értékes helyezés mellett öt aranyérmet szereztek.

– Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, hiszen a Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett Európa-bajnokságok közül a mostanin szerepeltünk a legjobban – fogalmazott Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub vezetője. – Az utolsó két versenynapon az A-kategóriás táncosoké volt a főszerep, a népes közönség magas színvonalú produkciókat láthatott. Street dance és akrobatikus rocky kategóriákban voltunk érdekeltek: Molnár Ákos tanítványai közül az Illusion felnőtt hip-hop street dance mix csapata, valamint a Rugged Moves duója, Tombory Jázmin és Orbán Hanna Európa-bajnoki címet szerzett. Mindkét egység az eddigi legmagasabb pontszámmal állhatott a dobogó legmagasabb fokára! Éles volt a küzdelem akrobatikus rocky kategóriában is, ahol az Elysium felnőtt női formáció volt érintett. A címvédő mindössze 0,5 ponttal szorult le a dobogó tetejéről, így az előkelő második helyen zárt a Majorlaki Ágnes és jómagam által felkészített csapatunk.

Az első három napon a B-kategóriás táncosok versenyeztek. A street dance gyermek kategóriákban az Extrém Csapat és a Cool Girls duó (Szabó Borka–Lánczos Lotti) első, a Be Cool duó (Bakurecz Csenge–Schroth Barnabás) második, míg a Power Girls duó (Rácz Kíra–Tunyogi-Csapó Blanka) harmadik helyen végzett. A juniorok Revolution csapata a népes mezőnyben szerezte meg az ezüstérmet, míg a szeniorok között a Forever Young pop csoport arany minősítés kapott és átvehette a zsűri különdíját is. A táncosok felkészítője Pónyáné Máté Melinda volt.

Az Elysium táncosai: Tóth Edina, Kiss Brigitta, Hamzic Naila, Sánta Csenge, Szalánczi Dominika, Szalánczi Adrienn, Paulovics Patrícia, Tombory Jázmin, Ferenczy Boglárka.

Az Illusion táncosai: Tombory Jázmin, Bíró Bettina, Orbán Hanna, Kun Alexandra, Cserveni Kíra, Károly Napsugár, Begovácz Hanna, Molnár Ákos.

Extrém csapat: Bakurecz Csenge, Németh Gréta, Lánczos Lotti, Szabó Borka, Kiss-Bodnár Léna, Kulcsár Alexandra, Schroth Barnabás.

A Revolution táncosai: Kovács Kata, Madai Fruzsina, Nagy Jázmin, Petrovics Kiara, Szabó Anna Mónika, Weingart Léna, Müller Máté.

Forever Young: Fülöp Renáta, Sárdi Renáta, Sárdiné Varga Anikó, Langné Rigó Anita, Winklerné Tóth Tímea, Martonné Horváth Veronika, Kimpf-Kovács Krisztina, Novákovics-Nagy Marianna.

A legkisebbeknél, vagyis gyermek kategóriában is nagyon jók voltak a pécsiek
A Molnár Ákos által vezetett Illusion csapata a dobogó tetejére állhatott