Címlap Sport Ez sosem hang...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép hétvégének adott otthont az NKA Aréna: szombaton az élvonalbeli férfi csapat közel negyven ponttal verte a Szegedet, vasárnap pedig a nők tettek ki magukért, legyőzték a Sopront! Soha rosszabb kosaras hétvégét!

Az NKA Universitas Pécs számára nagyon fontos volt a Sopron elleni bajnoki, hiszen győzelem esetén még van remény arra, hogy az alapszakaszt a legjobb négy között zárják a lányok. Ennek megfelelően nagyon készültek erre a meccsre, s nagy lendülettel és energiával vetették magukat a küzdelembe. Az első negyed egy részében még vezettek a vendégek, a végén azonban 25-22-t mutatott az eredményjelző, mert Smailbegovic bevágott egy triplát. A folytatásban hatalmas csata zajlott a pályán, egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól, de jó volt látni, hogy a nagyszünetben azért a pécsi lányoknál volt az előny (42-38).

A harmadik negyedben már tíz pont is volt a különbség, amikor Peyton Williams a helyére tett egy közelit, 52-42 állt az eredményjelzőn. A pécsi szurkolók nagyon élvezték, amit látnak, persze mindenki tisztában volt vele, hogy még messze nincs vége a meccsnek! Nem is volt!

A vendégekben volt annyi erő, hogy visszakapaszkodjanak, olyannyira, hogy a 34. percben, 54-54-es állásnál minden elölről kezdődhessen. Az utóbbi bajnokikon rendszerint nem a pécsi lányok hajráztak jobban, ezúttal azonban az ő akaratuk érvényesült! Pokoli izgalmas, igazi körömrágós utolsó két-három percet élhetett át a publikum – de milyennek is kell lennie egy Pécs–Sopron derbinek?! A végén aztán Laczkó Sáriék örülhettek, akik 66-60-as győzelmet arattak, s bár ezzel maradtak az ötödik helyen, maradt esély arra, hogy az alapszakasz zárásáig feljebb lépjenek.

Jovan Gorec: – Szeretnék gratulálni a lányoknak! Azért is fontos volt számunkra ez a meccs, hogy megmutassuk magunknak, igenis tudunk nyerni az erős csapatok ellen. Márpedig a Sopron is az. Érezhető volt rajtunk a nyomás, hiszen többször előfordult a szezonban, hogy az euroligás csapatok ellenében szoros végjátékban alulmaradtunk. Most azonban mi jöttünk ki jobban belőle, és ebből erőt meríthetünk a rájátszás felé közeledve.

Gáspár Dávid: – Gratulálok az ellenfélnek, de a saját játékosaimnak is – hiszen mindkét csapat nagyon keményen játszott, és egy szoros mérkőzésen dőlt el a győztes kiléte, ahogy ez előzetesen várható volt. Az első félidőben tizennégy pontot kaptunk tranzícióból, emellett sok ziccert hibáztunk, rosszul dobtuk a triplákat és a büntetővonalon is meg-megremegett a kezünk. Ha ilyen alapdolgokat ekkora mértékben rontunk el, akkor nem fogunk tudni nyerni.

NKA Universitas Pécs–Sopron Basket 66-60 (25-22, 17-16, 11-12, 13-10)

Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 15. forduló. Pécs, NKA Aréna. Vezette: Tőzsér Dénes, Ádám József, Fodor Attila. NKA Universitas Pécs: Laczkó, Wallace 4, Mérész 8, M. Williams 15/9, P. Williams 8. Csere: Olawuyi 1, Tadic 9, Smailbegovic 14/12, Weninger 2, Kiss A. 3, Simon Zs. 2. Vezetőedző: Jovan Gorec. Sopron Basket: Böröndy 11/3, Turner 8, Sitku 6, Brooks 11, Mompremier 13. Csere: Papp 4, Varga 7/3, Toman, Kókai. Vezetőedző: Gáspár Dávid.