Ebben a szezonban majdnem mindig jó a hangulat a kozármislenyiek öltözőben – most a Budafok elleni meccs után volt ok az örömre! (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport A kozármislen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai pályán ismét győzött a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata az NB II-ben, és a Budafok ellen aratott diadalnak nem csak ott helyben örültek, hanem Pécsett is. A PMFC idegenben kikapott, így egyre lejjebb csúszik a tabellán.

A jó szezont futó mislenyiek voltak az esélyesei a Budafok elleni hazai bajnokinak, a vendégek ugyanis a bentmaradásért harcolnak, Aczél Zoltán együttese azonban az élbolyhoz tartozik. A három pontért természetesen alaposan meg kellett dolgozni, ilyen téren viszont sosem érhette kritika a baranyai csapatot: most is mindent megtettek a győzelemért. Az első félidőben a mislenyi gólfelelős, Kirchner szerzett vezetést, aki a másodikban értékesített egy büntetőt, ezzel megduplázta az előnyt – a 2-0-s győzelemnek köszönhetően a HR-Rent Kozármisleny továbbra is ott van az élmezőnyben.

HR-Rent Kozármisleny–Budafok 2-0 (1-0)

Labdarúgó-NB II., 23. forduló. Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 600 néző. Vezette: Katona Balázs (Mohos Milán, Baghy Csaba). HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Horváth D., Füredi, Turi – Nagy E., Major – Molnár (Szabó B., 78.), Tóth Z. (Hegedűs, a szünetben, Horváth P., 58.), Kirchner (Bor, 66.) – Daru (Koszovscsuk, 78.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. Budafok: Gundel-Takács – Bíró (Pintér, a szünetben), Lorentz, Fótyik (Czérna, a szünetben), Kalmár – Nándori – Szerető (Kovács D., 73.), Soltész, Oláh (Elek, 75.), Vasvári (Nagy G., 75.) – Zsóri. Vezetőedző: Dajka László.

Gólszerzők: Kirchner (6., 64. – a másodikat 11-esből).

A PMFC-nek óriási szüksége lett volna a három pontra Gyirmóton, de egy sem lett belőle. Az első félidőben még megúszták a pécsi vendégek kapott gól nélkül, Helesfay többször is nagyot védett, a szünet után azonban kétszer is betaláltak a házigazdák, akik ezzel el is döntötték a meccset. Harsányi a hajrában még egy szép szabadrúgásgóllal szépített, de többre nem futotta. Nagy baj, mert egyre közelebb vannak a kiesőhelyek…

Gyirmót FC Győr–PMFC 2-1 (0-0)

Labdarúgó-NB II., 23. forduló. Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 585 néző. Vezette: Farkas Tibor (ifj. Varga Gábor, Nagy Viktor). Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Polgár, Hudák, Lányi, Helembai – Szőke – Soltész, Kovács D. (Molnár, 57.), Madarász (Hajdú, 89.), Medgyes – Erdei (Adamcsek, 57.). Vezetőedző: Tamási Zsolt. PMFC: Helesfay – Takács, Szekszárdi, Pejovics, Lacza (Gera Z., 56.) – Terbe, Bachesz (Bukovics, 82.) – Szabó M. (Vas, 82.), Harsányi, Miknyóczki (Varga B., 79.) – Tóth-Gábor K. (Rácz, 56.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerzők: Hudák D. (73.), Madarász (77.), ill. Harsányi (85.).

Az NB III-ban nagyon szép győzelemmel kezdte a bajnoki szezont a Szentlőrinc, amely hazai pályán 6-0-ra nyert a Fehérvár II. ellen. A meccsen brillírozott Kiss Krisztián, aki háromszor is betalált, Pataki Bence két gólt lőtt, és a hajrában betalált Keresztes Bence is. A PTE-PEAC is hazai sikerrel vágott neki a tavasznak, hiszen 2-0-ra győzött az Érd ellen – Gelencsér Bálint és Archie Hawkins lőtték a gólokat.