Címlap Balhé Több mint fél...

Több mint félezer járat marad ki a Tüke Busznál: négynapos sztrájk jön hétfőtől Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 4-7 között, vagyis hétfőtől csütörtökig négynapos sztrájkot hirdettek a Tüke Busz sofőrjei, mert hónapok óta követelik, hogy óradíjuk legalább annyi legyen, mint a volános kollégáknak – hiszen ugyanazt a munkát végzik -, de ha lehet, akkor 2 forinttal több.

A pilóták bérigénye éves szinten sem tűnik megugorhatatlan feladatnak, ugyanis összességében 50 millióval kerülne többe az emelt fizetésük a korábbiaknál.

Összehasonlításként: hasonló összegbe kerül Pécsen az óbudai MSZP-s polgármesterjelölt, aki Péterffy Attila sportmegbízottja már évek óta – akit erősen kritizálnak, mert az ellenzék szerint se érdemi munkát nem végez, se igazi eredményei nincsenek, mégis havonta több mint egymilliót kaphat.


Kapcsolódó cikkünk:


Bár a Tüke Busz vezetése próbálkozott sztrájktöréssel is, illetve a sztrájkot szervező szakszervezet szerint a kisebbik szakszervezet vezetője is inkább a cég- és városvezetést védte, mint a dolgozókat, nem sikerült megtörni a sofőröket, folytatják a munkabeszüntetést.

A mostani, négynapos sztrájkot már városszerte érezni lehet majd, mivel

összesen 667 járat marad ki.

Egészen pontosan ezek a járatok nem indulnak el a következő napokban Pécsen:

(A képek kattintásra nagyíthatóak!)

A Tüke Busz szerint március 4 -én (hétfőn) a normál menetrendhez képest összesen 146 járattal kevesebb indult majd; míg március 5-én, 6-án és 7-én (kedd-csütörtök) a normál menetrendhez képest összesen 521 járattal kevesebb közlekedik majd.