Címlap Arc Újabb tizenmi...

Újabb tizenmillióért lobbizhat Pécsért a 3. kerületi polgármesterjelölt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi polgármester ragaszkodik Török Ottóhoz, hiába kérdőjelezik meg munkájának értelmét és eredményét is.

Török Ottó lokálpatrióta budapesti, ma is a 3. kerületben él, abban a házban, amelyben született

– mondta róla az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes, miközben a választók figyelmébe ajánlotta pár hete (Péterffy Attilához hasonlóan, aki szintén az MSZP polgármesterjelöltje – a szerk.). A Puch Lászlóval szoros kapcsolatba hozható baloldali politikus Pécsről is kap milliós fizetést havonta, és fog is – közölte korábban Péterffy Attila. Most beváltotta ígéretét a pécsi polgármester.

Újabb egy évre, 2024 szeptemberéig hosszabbított tanácsadói szerződést a 3. kerületi MSZP-s polgármesterjelölttel Péterffy Attila. Török Ottó havonta több mint egymillió forintjába kerül Pécsnek azért, hogy lobbizzon a városi sportért, vagyis Pécsnek évente – járulékokkal együtt – nagyjából 15 milliójába kerül a politikus.

De mi a haszna mindennek?

Péterffy Attila szerint Török Ottóra nagy szükség van. Mi találtunk két beszámolót is a lobbitevékenységéről, de személyesen nem sikerült szóra bírni – sem nekünk, sem az ellenzéknek. Ezt itt:


És ezt a frissebbet:


Ebből egyebek mellett kiderül, hogy Török Ottó saját bevallása szerint a három „stratégiai feladat” mellett dolgozik más projekteken is. Így például a „Pécsi Városi Stadionon” (ami nem lesz jelen állás szerint); a Tanuszodán, ami egyelőre csak tervben létezik, és a Jégcsarnokon, ami nincs, csak ígéret volt róla. Megnyugtató sikert is fel tud azonban mutatni a polgármesteri biztos – közli az anyagban: lesz Mecsek Rallye továbbra is, és „a Tour de Hongrie 3. szakasza pécsi befutóval kerül megrendezésre idén”.

„Vicc, kamu”

Hári József, a Fidesz sportszakmai képviselője szerint Török Ottó beszámolója vicc és kamu, olyan eseményeket és beruházásokat tulajdonít a saját munkájának, amelyekhez semmi köze nincs. Erről a napokban sajtótájékoztatót is tartott a politikus.


Török Ottó eddig több mint 50 milliójába került a pécsieknek, ami az ellenzéknek azért is fáj, mert szerintük nemcsak felesleges a munkája, hanem három embert fizet a városvezetés ugyanazért a feladatért.


Török Ottót szerettük volna megszólaltatni, de nem akart nyilatkozni!