Török Ottó feladata az, hogy polgármesteri biztosként lobbizzon a pécsi sport érdekében
Címlap Sport Többe kerül a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Mese és valóság a pécsi sportban” címmel tartott ma sajtótájékoztatót Hári József fideszes önkormányzati képviselő, amely során azt a kérdést feszegette, hogy kell-e Pécsnek olyan sportlobbista, mint a polgármesteri biztos Török Ottó, vagy teljesen feleslegesen költ rá a város.

Török Ottó szerepe, feladata egyértelmű: kapcsolatrendszerének köszönhetően jöjjön rajta keresztül minél több pénz a pécsi sportéletbe. Az önkormányzat Sport és Népjóléti Bizottságának tagja, Hári József a mai sajtótájékoztatón kifejtette, a polgármesteri biztos lobbitevékenysége „nem igazán teljesül”, holott jócskán megfizetik.

– Havi szinten 1,1 millió forintba, plusz járulékaiba kerül Török Ottó foglalkoztatása, aminek nem látják hasznát a pécsi sportegyesületek – fogalmazott Hári József. – A klubokat éves szinten mindössze negyvenmillió forinttal támogatja a város, ehhez képest 17-18 milliót fordít a polgármesteri biztosra, ami nevetséges, sőt, inkább tragikomikus!

Hári szerint már csak azért sem lenne szükség egy ilyen, a fővárosból „igazolt” sportlobbistára, mert Pécsett is megvan a kellő humán erőforrás, szürkeállomány erre a feladatra. Van ugyanis egy sportért is felelős alpolgármester (Nyőgéri Lajos), dolgozik egy sportbizottsági elnök (Fogarasi Gábor), működik egy pécsi sportcég, a PSN Zrt., amelynek van vezérigazgatója (Máté János), továbbá ott vannak még a városi sportegyesületek vezetői, akik értelemszerűen jártasak a témában.

„Ennek ismeretében nincs rá szükség!” – szögezte le Hári József.

A sportvezető sérelmezte, hogy Török Ottó beszámolójában rendre olyan „tételek”, elvégzett vagy elvégzendő feladatok, projektek szerepelnek, amelyekhez egyáltalán vagy részben nincs köze a biztosnak – ezek nélküle is működnének. Ilyen például a pécsi városi futballstadion megépítése, tanuszoda, fedett jégcsarnok, aquapark, Mecsek Rallye, Tour de Hongrie…

– Azt sem tudjuk elfogadni, hogy bár tavaly nyárig negyedévente a közgyűlés elé került Török Ottó beszámolója, Nyőgéri Lajos alpolgármester úgy döntött, elég lesz, ha mindezt a sportbizottság tárgyalja! Jövő kedden úgy kell majd szavaznunk arról, hogy kössünk-e vele újabb egyéves szerződést, hogy érdemi, kézzelfogható eredményt hónapok óta nem látunk! – tette hozzá Hári József.

A témával kapcsolatban a Pécs Aktuál természetesen szerette volna megszólaltatni a másik felet, ám Török Ottó udvariasan elhárította megkeresésünket, nem kívánta kommentálni az elhangzottakat.

Hári József szerint a város teljesen feleslegesen költ éves szinten sokmillió forintot Török Ottó foglalkoztatására