Címlap Hírek Ellenzék: mié...

Ellenzék: miért kell három embert fizetnie sok tízmillióért Pécsnek ugyanarra a feladatra?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vagy a PSN vezetőjére, vagy a milliós havi fizetésért alkalmazott polgármesteri megbízottra, vagy Nyőgéri Lajos vadiúj alpolgármesterre nincs szükség. Most ugyanis mindannyian a sportért felelnek - közölte az ellenzék. Szerintük ez már több, mint luxus!

Meglehetősen jogosnak tűnő felvetést feszegetett az ellenzék mai sajtótájékoztatóján. Barkóczi Csaba, a fidesz önkormányzati képviselője szerint immár harman is ellátják ugyanazt a feladatot; ez pedig minden, csak nem gazdaságos.

– Az MSZP-s Nyőgéri Lajos alpolgármester felelhet a sportért. Ám van egy MSZP-hez igen közeli Török Ottója is a polgármesternek, aki 16 millió forintjába kerül a pécsieknek évente, amiért Péterffy Attila kinevezte sportmegbízottjának. És van egy Máté János, kiemelt fizetésért plusz 70%-os préiumért dolgozó PSN ügyvezető, aki ezek szerint nem képes egyedül elvégezni azt, ami a dolga lenne: vagyis menedzselni a különféle, kormánypénzből épülő sportberuházásokat a városban. Ez több, mint luxus: valamelyiknek a háromból mennie kellene, de igazság szerint inkább kettőnek – magyarázta Barkóczi Csaba.

Az ellenzék bízik abban, hogy a „versenyszférával” gyakran példálózó Péterffy Attila maga is belátja, politikai kinevezettek helyett elegendő lenne egy olyan szakember is, aki képes elvégezni a rá bízott feladatot. Barkóczi emlékeztetett, Vári Attila egyedül látta el évekig a PSN Zrt. vezetését, és sikerrel vette az akadályokat: számos projektet, felújítást, beruházást bonyolított le sikerrel.

Kapcsolódó cikkünk: