Címlap Politika Kinevezték Pé...

Kinevezték Péterffy Attila polgármesteri megbízottját, havi 1,1 millióért

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Némi vita után a Közgyűlés megszavazta a kormányzati, TOP-os forrásokból épülő sportberuházásokért felelős polgármesteri megbízottat: Török Ottót. Az MSZP-hez meglehetősen szorosan kapcsolódó szakember havi 1,1 milliós fizetésért dolgozik majd.

Elsősorban a leendő Aquapark, és a többi, kormányzati támogatással épülő sportberuházás koordinációja tartozik majd Török Ottóhoz.

Múltkori cikkünkben már röviden megírtuk, hogy ki is az a Török Ottó, de aki mélyebben szeretne informálódni róla annak a G7 és a 24 cikkeit ajánljuk.

A mai Közgyűlésen komoly vita alakult ki arról, hogy valójában mennyire és miért van (illetve nincs) szükség a munkájára – eddig is havi 700 ezer forintért adott tanácsot a PSN Zrt-ben – hangzott el a napirendi pont tárgyalásakor, de végül a városvezető koalíció megszavazta a pozíciót. Török Ottót Puch Lászlóhoz is erős szálak fűzik, olyannyira, hogy Puch korábbi emblematikus cégét is átvette az MSZP egykori pártpénztárnokától.

A pécsi, közgyűlési vitát színesítette, hogy ugyan az ellenzék fideszes frakcióvezetője nem állt ki teljes mellszélességgel Török mellett, Vári Attila viszont igen, aki azt monda: személyesen is ismeri Törököt és sok sikert kívánt neki Pécsen.