Címlap Gazdaság Havi 1,1 mill...

Havi 1,1 milliós fizetésért nevez ki polgármesteri biztost Péterffy Attila

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányzati, TOP-os forrásokból épülő sportberuházásokért lesz felelős egyebek mellett Török Ottó. De ki az a Török Ottó?

A PSN Zrt. felügyeli a városi sportiskolákat, önkormányzati sportlétesítményeket, illetve a sport és szabadidős fejlesztési projekteket is.

– Tekintettel arra, hogy a PSN Zrt. korábbi működése kifejezetten az önkormányzati és állami támogatásokra alapozta működését, és ebből kifolyólag jelenlegi formájában fenntarthatatlan, szükségessé vált a gazdasági társaság teljeskörű átszervezése, hatékonyabb működés kialakítása – tudtuk meg Péterffy Attilától.

A polgármester szerint mivel a PMFC felnőtt labdarúgó csapat feljutott az NB II-be, és ezzel megszűnt az amatőr státusza, a város érdekeit figyelembe véve teljesen új alapokra kell helyezni a csapat fenntartását, támogató bevonásával. Ehhez kapcsolódik az a 8000 férőhelyes új stadion is, amelyet nem csak Orbán Viktor, hanem Péterffy Attila is támogat.

– Pécs továbbra is szereplője a Magyar Úszó Szövetség által kezelt sportuszoda fejlesztési programnak, csakúgy, mint a Magyar Jégkorong Szövetség által kezelt jégcsarnok építési programnak. Mindkét projekt bizonyos előkészítési munkálatai megkezdődtek és szükséges ezen projektek elindítása, folytatása – közölte a város első embere.

Pécsett lesz Honvédelmi Sportközpont is, és a Modern Városok Program keretében elindult az „Aquapark projekt” is, igaz, ez némileg megrekedt.

– Mivel itt is megvan a kormányzati akarat a projekt folytatására, illetve a valós indulásra, de a fejlesztés szempontjai nem minden esetben közösek, ebben az esetben kifejezetten megkerülhetetlen a városi érdekek képviselete – szögezte le a polgármester.

A feladatok nagysága és stratégiai fontossága miatt szükséges, hogy ezeket a típusú fejlesztési projekteket egyben kezeljük és kezelésével olyan személyt bízzunk meg, aki rendelkezik ilyen nagyságrendű feladat ellátásához szükséges kapcsolatrendszerrel, tapasztalattal, képzettséggel

– indokolja a pozíció létrehozását Péterffíy Attila, aki Török Ottót javasolja „karmesternek”.

Ha a Közgyűlés is rábólint, akkor Török polgármesteri megbízottként végzi majd a feladatokat, egy éves szerződés keretében, havi 1,1 milliós bruttó fizetésért.

De ki az a Török Ottó?

Török Ottó
(forrás: Facebook)


Török dolgozott az első Orbán kormány idején a Miniszterelnökség Központi Üdülési és Oktatási Főigazgatóságán, ahol műszaki igazgatóhelyetes volt. Felbukkant az MSZP-ben is, sőt, indult önkormányzati képviselőként is.

Korábban 1997 és 2001 között a Népstadion és Intézményei Igazgatóság intézményvezető helyettese, 2005 januárjától 2006 decemberéig a Nemzeti Sportközpontok, Budapesti Olimpiai Központ és Népligeti Sporttelep igazgatója volt.

2007 januárjában a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatójává nevezték ki.

2008 szeptemberében kormányzati szerepet vállalt: az Önkormányzati Minisztérium sportért felelős szakállamtitkára lett.

2010 után saját tulajdonú, sportszakmai tanácsadással, ingatlankezeléssel, vezetési tanácsadással foglalkozó cégeit vezette, de részt vett például a 2017-es Vizes Vb szervezőbizottságának tagjaként a rendezvény biztonsági koordinációjában is.

2017-től ez év augusztusáig a Vasas Jégcentrumot üzemeltető cég ügyvezetője volt. Szakértőként részt vett a Budapest 2024 olimpiai kandidáció elkészítésében.

Jelenleg a Magyar Vívó Szövetség gazdálkodásért felelős alelnöki feladatait látja el társadalmi megbízásban.