Címlap Arc Az MSZP polgá...

Az MSZP polgármesterjelöltje Péterffy Attila 2024-ben is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint azt megírtuk a napokban: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke bejelentette, hogy

Péterffy Attilát látnák szívesen Pécs vezetőjeként 2024-ben is. Az MSZP polgármesterjelöltje tehát megint Péterffy Attila lesz.Kunhalmi Ágnes Pécsett jelentette be mindezt, ahogy az a fenti videóban is látható. Érdemes megnézni!

Péterffy Attila bizakodó, szerinte „épül a szövetség” és az eddigi eredményei alapján van esély arra, hogy 2024-ben is őt válasszák meg a pécsiek a város vezetőjének.

A bejelentés nem igazán meglepő annak, aki eddig is alaposan figyelemmel kísérte a pécsi polgármester ténykedését, a Pécs Aktuál is megírta már, hogy az önkormányzati kulcspozíciókat szinte csak MSZP-s vagy MSZP-hez köthető arcokkal töltötték fel 2019 ősze után.

Az MSZP az 1-2% körüli „támogatottságra” dolgozta le magát mostanra (meg is kapták érte a fricskát Pécsről); és az sem kérdés, hogy a Demokratikus Koalíció tagsága és szervezete nélkül nem sok esélye lett volna a győzelemre Péterffynek három évvel ezelőtt.

Pécs lehet az MSZP utolsó bástyája

A Magyar Szocialista Párt a baloldali tömbön belül is elfogyni látszik, alkupozíciói is fogynak, illetve kérdésesek, és úgy tudni, hogy szervezeti-aktivista hátterük is erősen leapadt az utóbbi években.

Nagy kérdés, hogy miért sietett világgá kürtölni az MSZP, hogy „az ő emberük” Péterffy Attila? Miért jelezték ezt elsőként – több mint egy évvel a választások előtt?

Csak találgatni lehet a válaszokat, de egyes vélemények szerint az MSZP-nek létkérdés, hogy maradjon bázisa az országban, és ez az utolsó bástya Pécs lehet. Ha ez nincs, akkor ugyanis a párt végleg megszűnhet. (Szeged volt még fontos bázisa a szocialista pártnak, de Botka László 2020-as kilépése a pártból csak az első lépés volt; azóta pedig már DK-s alpolgármestert is maga mellé ültetett Botka, de van egy párbeszédes is. Tehát az MSZP pozíciója és befolyása már Szegeden is szimbolikus, egyetlen országgyűlési képviselőjük van, még egy darabig.)

Ennél viszont sokkal fontosabb kérdés az, hogy miért éri meg Péterffy Attilának, hogy beálljon az MSZP elé;

a legfontosabb kérdés viszont az, hogy Pécsnek miért jó az MSZP? Észérvekkel nehezen megmagyarázható, hogy miért lenne érdeke a városnak, hogy MSZP-s legyen, hiszen se paripa, se fegyver, se pénz nem jár „ezzel a tagsággal”; előnyök nem látszanak, csak hátrányok.

A taktika ugyanaz lehet, mint 2019-ben

Az világosan körvonalozódik, hogy Péterffyék 2024-es taktikája is hasonló lesz, mint amilyen a 2019-es volt. Ez annyi volt, hogy pártlogók helyett egy „civil” egyesület mögé bújtak el, és csak a győzelem után vették elő a pártlogókat.

Ezúttal viszont nem a Mindenki Pécsért mozgalom, vagy egyesület mögé bújnak majd el, hiszen velük megromlott a viszony, hanem a Pécs Jövője Egyesület lehet majd a paraván. Ezt egyébként az a Bodnár Imre vette át, aki a pécsi polgármester átvilágítási „terminátoraként” tízmilliókat szivattyúzott ki eddig a város és a városi cégek kasszájából – nem túl acélos, és erősen megkérdőjelezhető eredménnyel.

Egyes vélemények szerint az MSZP most csak belső, baloldali erődemonstrációt akart tartani Péterffyvel, de a választáson úgy sem lesz látható az MSZP logója, mivel ott majd csak a Pécs Jövője virít majd pártjelzések nélkül.

Arról már korábban írtunk részletesen, hogy Pécs némileg „különleges”, ugyanis itt az mentheti meg a baloldali városvezetést 2024-ben, ami országosan lenullázta a Fidesz-ellenes tömböt 2022 tavaszán.

Az egyértelmű, hogy Péterffy Attila elindította a 2024-es kampányát.