Iványi Dalmának (a kép bal oldalán) sok érme van a vitrinjében, de ennek a Magyar Kupa-ezüstnek is nagyon tudott örülni (Fotó: MKOSZ/Girgász Péter)
Címlap Sport Ez volt a max...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A döntőben nem volt sansz az Euroliga-címvédő, bivalyerős Sopron ellen Sopronban, de a vereség ellenére van mit ünnepelnie az NKA Universitas PEAC női kosarasainak, hiszen ezüstérmesek lettek a Magyar Kupában.

Nagy bravúr volt, hogy Kiss Virágék csütörtökön beverekedték magukat a Magyar Kupa döntőjébe, elvégre az elődöntőben a címvédő DVTK-t múlták felül, nem mellesleg a rotációból sérülés miatt hiányzott egy meghatározó láncszem, Wentzel Nóra. Mindenki tisztában volt vele, hogy még nagyobb bravúr, sőt, egyenesen csoda kellene ahhoz, hogy a pécsi lányok az aranycsata során legyőzzék a hazai pályán játszó Sopront, a toronymagas esélyest.

De ha már ott van az ember egy döntőben, higgyen a csodában!

Sajnos a péntek esti finálé abszolút az erőviszonyoknak megfelelően alakult. A Sopron Fegyverneky Zsófia vezetésével végig kézben tartotta a meccset, hamar meggyőző előnyre tett szert, s a nagyszünetben már tudni lehetett, hogy ki lesz 2023-ban a Magyar Kupa győztese. A folytatásban tovább nőtt a különbség, így végül 89-46-ra nyert a Sopron Basket.

A mérkőzés után jó volt látni, hogy pécsi oldalon nem voltak szomorú arcok: mindenki tudta, hogy ebben ennyi volt, ez volt a maximum, az ezüstérem nagy siker. A döntőben a legtöbb pontot szerző játékos, Kiss Virág nagyon jól fogalmazott, amikor elmondta, a Magyar Kupában megelőzték az euroligás Szekszárdot és a DVTK-t, valamint a Győrt is, ami hatalmas fegyvertény, ez volt a plafon, vagyis tényleg van minek örülni!

A PEAC legutóbb kilenc éve, 2014-ben szerzett érmet ebben a sorozatban: akkor Zseljko Djokics vezetésével nem csak döntőt játszott, de meg is nyerte azt a Sopron ellen. A mostani ezüstérem is nagyon szépen csillog, gratulálunk a pécsi lányoknak ehhez a sikerhez!

NKA Universitas PEAC–Sopron Basket 46-89 (14-31, 13-19, 11-20, 8-19)
Killik László Női Magyar Kupa, döntő. Sopron, NOVOMATIC Aréna. Vezette: Tóth Cecília, dr. Mészáros Balázs, Varga-Záray Katalin (Bodrogváry Iván). NKA Universitas PEAC: Laczkó 3/3, Katanic 9/3, Calhoun 2, Gwathmey 9, Kiss V. 16. Csere: Simon Zs. 4, Sanchez, Rátkai, Kaszás-Pap 1, Wentzel, Olawuyi 2, Szücs R. Vezetőedző: Jovan Gorec. Sopron Basket: Fegyverneky 11/3, Turner 5, Czukor 9/3, Brooks 15/3, Magbegor 10. Csere: Böröndy 11, Kunek 12/6, Határ 2, Sitku 3, Epoupa, Stankovic 1, Varga 10/6. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

A bronzmérkőzésen: DVTK–Győr 74-51.