Hatalmas volt az öröm Lőrincen a lefújás után, 1-3-ról álltak fel a hazaiak!
Címlap Sport Fantasztikus ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyik baranyai labdarúgócsapat sem kapott ki az NB II. második fordulójában, ami a sorsolás ismeretében nagy szó! A Szentlőrinc az MTK-tól, a PMFC a Budafoktól csent pontot, a HR-Rent Kozármisleny pedig legyőzte a Tiszakécskét!

Arra, hogy a Szentlőrinc pontot szerez a mezőny favoritjának számító MTK ellen, annak ellenére sem tettek volna sokan jelentős összeget, hogy a baranyai srácok hazai pályán játszottak. A vendégeket a Paks edzőjeként sikert sikerre halmozó Bognár György irányítja, a támadósorban pedig csupa korábbi válogatott játékos kapott helyet: Futács Márkó, Stieber Zoltán, Németh Krisztián, Bognár István…

Ahogy illik, a szezon első hazai bajnokiján megtelt a lelátó, így legalább sok szurkoló láthatta ezt az élvezetes meccset! Amelyen nem kis meglepetésre a lőrinciek szereztek vezetést, ám a második félidő közepére óriásit fordult a kocka, az MTK ugyanis berámolt három gólt, s úgy tűnt, eldöntött mindent. De nem így történt! A hazaiak ugyanis nem adták fel, lőttek két gyönyörű gólt, s ennek köszönhetően végül pontot csentek a sokkal magasabban jegyzett ellenfelüktől!

Az NB II-ben visszatérő HR-Rent Kozármisleny is hazai pályán játszott, s már a második fordulóban jelezte, hogy nem csak egy évre tervez ebben az osztályban. A Tiszakécske elleni bajnokit ugyanis kifejezetten magabiztosan hozta a baranyai csapat: hamar vezetést szereztek a hazaiak, s bár a vendégek egyenlítettek, a félidőben már 3-1 állt az eredményjelzőn. A szünet után kapufája is volt a Mislenynek, de több gól már nem született.

A három baranyai közül egyedül a PMFC-nek kellett utaznia ebben a fordulóban. A pécsiek a Budafok vendégei voltak, s örömteli, hogy nem kell üres kézzel hazajönniük: hamar vezetést szereztek, s bár a házigazdák az első félidőben fordítottak, a szünet után egyszer betalált a Munkás, s ennek köszönhetően 2-2-vel zárult a mérkőzés.

Eredmények: Szentlőrinc–MTK 3-3, gólszerzők: Németh E. (12.), Csörgő (78.), Mervó (80.), ill. Németh K. (33.), Nagy Zs. (58.), Stieber Z. (62.); HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécske 3-1, gólszerzők: Vogyicska (9.), Bartha (20.), Gál (25.), ill. Winkler (15.); Budafok–PMFC 2-2, gólszerzők: Fótyik (15.), Horgosi (41.), ill. Margitics (12. – öngól), Harsányi (58.).