Weitner Ádám vezetésével nagyon jól muzsikált ősszel a PMFC, reméljük, a tavasz is hasonló lesz (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Folytassa, PM...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A téli szünetnek vége, a 21. fordulóval ma folytatódik a labdarúgó NB II. A három baranyai csapat közül csak a PMFC játszik otthon, 15 órakor a Budafokot fogadja. Kíváncsian várjuk, mit produkálnak majd tavasszal a pécsi fiúk, akik a második helyről, vagyis feljutást érő pozícióból rajtolnak.

Az őszi szezon kellemes meglepetését egyértelműen a PMFC labdarúgócsapata szolgáltatta azzal, hogy folyamatosan ott volt az élbolyban, egy ideig vezette is a tabellát, s végül a második helyen zárt. Ha ugyanígy folytatnák a piros-feketék, akkor abból feljutás és NB I. lenne – a szurkolók erről álmodnak, és épp ezért mindenki felfokozott hangulatban várja a tavaszi idényt. Amely ma délután kezdődik el, a pécsi srácok számára hazai pályán, hiszen a Budafokot fogadják.

– Óriási fegyvertény, hogy ilyen csodás őszt zártunk, de ha most azt mondanám, a célunk az NB I., lehet, hogy tizedikként fejezzük be a bajnokságot… – fogalmazott a PMFC vezetőedzője, Weitner Ádám néhány napja a Nemzeti Sport hasábjain. – Maradjunk csak szerények, dolgozzunk keményen, mint eddig, amúgy is nagyképűség lenne kijelenteni, hogy nekünk az élvonalban a helyünk. Persze meg akarjuk nehezíteni a feljutásra pályázó csapatok helyzetét,  nekünk pedig vannak álmaink, amelyeket valóra akarunk váltani. Lépésről lépésre szeretnénk haladni, vasárnap a Budafokot fogadjuk, ez a meccs lebeg a szemünk előtt. Várom, hogy folytatódjon a bajnokság, a felkészülés után jó lesz végre tétmeccset játszani.

A Szentlőrinc az őszi szezon nagy részében jól muzsikált, a mezőny első felében is megfordult, hogy aztán belekerüljön egy kiadós hullámvölgybe, ami miatt a 16. pozícióból indítja a tavaszt. Ráadásul rögtön egy pokoli nehéznek ígérkező összecsapással, hiszen a feljutásra hajtó MTK vendége lesz.

– Úgy érzem, felkészültünk az előttünk álló tizennyolc bajnokira, a játékosaink nagyszerű munkát végeztek az utóbbi hetekben – fogalmazott a Szentlőrinc vezetőedzője, Jeremiás Gergő. – Elégedett vagyok a látottakkal, a tapasztaltakkal, de majd a bajnokikon derül ki, hogy valóban kellőképpen felkészültünk-e. A mérkőzés esélyese természetesen az MTK, de nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, hiszen mi minden egyes meccsen azért dolgozunk, hogy összegyűjtsük a bentmaradáshoz szükséges pontjainkat. Mindenki tisztában van azzal, hogy csakis maximális teljesítményt nyújtva lehet sanszunk bármilyen pontszerzésre. Kíváncsi vagyok arra, hogy mit tudunk megvalósítani mindabból, amit elterveztünk, mert ha sikerül, akkor borsot törhetünk ellenfelünk orra alá.

A mezőny újonca, a HR-Rent Kozármisleny felemás őszt zárt, hiszen voltak nagyon szép győzelmei, és csúnya hazai vereségei is. Bizakodásra adhat okot a tavaszi rajt előtt, hogy nincs kieső helyen a csapat, a 18. pozícióból vág neki a folytatásnak: ma délután a Tiszakécske otthonában kezdenek Szekeres Zoltán tanítványai.

– A játékunk, úgy érzem, elég markáns volt az ősszel, szinte minden meccset kontrolláltunk, úgy, ahogy azt mi szerettük volna, ám a hatékonyságunk a támadó harmadban elmaradt az ideálistól, így ennek javítására természetesen nagy hangsúlyt fektettünk. Továbbá a védekezésünk megszilárdítása is a célok között szerepelt, természetesen sok egyéb más mellett – nyilatkozta Szekeres Zoltán, a mislenyiek vezetőedzője a bajnoki rajt kapcsán. – A stílus ugyanaz lesz, mint ősszel volt, de egyértelműen dominánsabbak szeretnénk lenni az ellenfél kapuja előtt. A Kozármisleny mindenki ellen kezdeményezni fog, ahogy tette ezt eddig is. Bízom benne, hogy a játékunk tovább javul és ez eredményességben is megmutatkozik majd.

A 21. forduló programja: PMFC–Budafok (15.00), MTK–Szentlőrinc (15.00), Tiszakécske–HR-Rent Kozármisleny (15.00).