Mindenki nagyon akarta a sikert, közel is voltak a bravúrhoz a pécsi lányok (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport Óriási csatát...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A francia Villeneuve d’Ascq után újabb nagyon erős ellenfelet fogadtak a pécsi kosaraslányok, ezúttal az euroligás DVTK látogatott a Nemzeti Kosárlabda Akadémiára. A bajnoki pokoli izgalmas volt, egészen az utolsó percekig úgy tűnt, hogy Kiss Virágék nyernek, sajnos a végén mégis a miskolciak örülhettek.

A fárasztó csütörtöki Európa Kupa-csata után rögtön mindenki a DVTK elleni szombati rangadóról beszélt, és annak kapcsán elsősorban arról, hogy vajon ki tudják-e pihenni addig magukat a pécsi lányok. Persze tudni kellett azt is, hogy ugyancsak csütörtökön a miskolciaknak is nagy meccsük volt, az Euroligában a török Mersintől kaptak ki hazai pályán egyetlen ponttal – vagyis Aho Nináék lábaiban is ott volt egy kőkemény negyven perces derbi.

Miután a negyedik helyezett fogadta a másodikat, sejthető volt, hogy nagyon kemény, szoros, izgalmas meccs lesz, ráadásul október végén Miskolcon csak 63-59-re kaptak ki a pécsi lányok, ami jelezte, hazai pályán lesz keresnivalójuk a nagyon erős kerettel rendelkező vendégekkel szemben. Így is történt! Ez a rangadó egészen az utolsó negyed közepéig álomszerűen alakult – tűzbe is hozta a pécsi szurkolókat. A nagyszünetben még „csak” három ponttal (34-31) vezetett Jovan Gorec együttese, hogy aztán a harmadik felvonásban kilenc ponttal növelje előnyét, így aztán harminc perc után nagyon úgy tűnt, hogy megvan egy újabb értékes skalp.

Az utolsó negyed 55-43-ról startolt, vagyis volt tizenkét pont fór – ami aztán szép lassan kezdett elolvadni. Hiába vitte a hátán a csapatot Kiss Virág, aki dupla-duplázott (25 pont, 16 lepattanó, nem mellesleg 8 kiharcolt fault), a DVTK nem hagyta magát, szívósan kapaszkodott, és a 39. percben Aho Nina duplájával egyenlített. Eddigre egész egyszerűen elfogytak a pécsi lányok, akiknek már nem maradt válaszuk a miskolciak nagy hajrájára, így a vége sajnos 69-65-ös vereség lett.

Kár érte, ugyanakkor rögtön jegyezzük is meg, minden dicséretet megérdemelnek Simon Zsófiék, mert mindent kiadtak magukból, és majdnem két vállra fektették azt a DVTK-t, amely a bajnokságban oda-vissza verte a Szekszárdot, az Euroligában pedig legyőzte a sorozat címvédőjét, a Sopront!

NKA Universitas PEAC–DVTK-Hun-Therm 65-69 (17-12, 17-19, 21-12, 10-26)
Nőikosárlabda-NB I. A csoport, 18. forduló. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 800 néző. Vezette: Frányó Péter, Goda László, Rózsavölgyi Alexandra. NKA Universitas PEAC: Laczkó, Wentzel 4, Calhoun 12/6, Burdick 2, Kiss V. 25/6. Csere: Katanic 10, Simon Zs. 12/6, Sanchez, Rátkai, Szücs R. Vezetőedző: Jovan Gorec. DVTK-Hun-Therm: Aho N. 4, Aho T. 2, Guirantes 15, Garbin 2, Green 16. Csere: Bernáth 9/9, Grigalauskyte 13/3, Kányási 5, Bacsó, Kiss A. 3. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A hangulat most is csodálatos volt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában, a fúvósok zenéjét nagyon élvezte a publikum (Fotó: NKA Universitas PEAC)