Címlap Sport Futsalban is ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép győzelemmel zárta a szezont a PTE-PEAC-B Build&Trade felnőtt futsalcsapata, amely hazai pályán 6-2-re legyőzte a Nagykanizsát, és ezzel megnyerte az NB II. Nyugati csoportját. Mindez ráadásul azt jelenti, hogy Élő Tibor együttese feljutott az élvonalba!

Vasárnap az NKA Pécs férfi kosarasai nyertek bajnoki címet és verekedték be magukat a legjobbak közé, hétfőn pedig a PTE-PEAC futsalosai cselekedték meg ugyanezt. Bár a város vezetéséről nem lehet azt állítani, hogy különösebben kedveli a sportot (lásd a csekélyke mértékű sporttámogatást), úgy tűnik, a pécsi sport ennek ellenére él – és reméljük, élni is fog!

Hétfőn este a Lauber Dezső Sportcsarnokban élvezhette több mint ezer szurkoló azt, hogy nagy sikert ér el egy pécsi csapat. Az Élő Tibor vezetőedző által irányított futsalcsapat ugyanis egy élvezetes, látványos, gólgazdag meccsen 6-2-re legyőzte a Nagykanizsát, ezzel bajnok lett az NB II. Nyugati csoportjában, és feljutott az élvonalba!

– A szezon elején a dobogóra kerülést céloztuk meg, aztán ahogy haladtunk előre, látszott, hogy ebben a csapatban több van. Végül meg is nyertük a bajnokságot, amihez persze kellett némi szerencse, és a riválisok botlásai is. Hazai pályán végig veretlenek maradtunk, amire nagyon büszkék vagyunk – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Élő Tibor. – Az NB I. nagy kihívás lesz, egy-két játékossal biztosan meg kell majd erősítenünk a keretet. Arról nem is beszélve, hogy a második vonalban heti egy edzésünk volt, mert gyakorlatilag mindenki nagypályázott a futsal mellett, az élvonalban az ellenfelek többsége viszont profi, hetente háromszor-négyszer is edzenek. Ezen biztosan változtatnunk kell, meglátjuk, mi lesz.

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Clubot, a PEAC-ot kereken száz éve, 1923-ban alapították, így a futsalosok a legjobbkor, a jubileum alkalmából lettek bajnokok – ezzel ajándékozták meg az egyesületet.

– Már 2014 óta dolgozunk ezen, voltunk már elsők is, csak akkor nem juthattunk fel, végeztünk a második és a harmadik helyen is, most pedig aranyérmesek lettünk – mondta Hári József szakosztályvezető. – Augusztusban, amikor elindultunk, a száz éves jubileum kapcsán úgy voltunk vele: mikor, ha nem most?! Próbáljunk bajnokok lenni, és jussunk fel! Sikerült! Most pedig úgy vagyunk vele, ha a srácok megcsinálták, akkor mi mögétesszük az anyagi és az infrastrukturális hátteret, és elindulunk az élvonalban. Ami egyébként abszolút más kávéház lesz, de mindent megteszünk majd azért, hogy felnőjünk a feladathoz!

Gratulálunk fiúk, egy nagy kalappal a következő szezonra!

A bajnokcsapat játékosai: Molnár Milán, Wilkesz Edward, Koronics Márk, Bartal Bence, Vénosz Soma, Tóth Márk, Bálint Gergő, Palvek Márk, Romvári Ákos, Forró Máté, Aszalós András, Kovács Attila, Udvardi Dániel, Molnár Csongor, Koller Krisztián, Szaniszló Márk, Csutora György, Füzes Dávid, Király Zsolt. Vezetőedző: Élő Tibor. Utánpótlás edző, technikai vezető: Füzes Gábor. Szakosztályvezető: Hári József.