Dibusz Dénesnek nem kellett ziccereket védenie, de azért egy pillanatra sem lankadhatott a figyelme (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)
Címlap Sport Gólt nem tudt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar labdarúgó-válogatott értékes döntetlent ért el Montenegróban: az Európa-bajnoki selejtezőn egyik csapat sem tudott betalálni.

Kétségtelen, hogy nem ez volt a magyar válogatott legjobb, legemlékezetesebb meccse. A Podgoricában lejátszott Európa-bajnoki selejtezőn ugyanis a második félidő közepéig kellett várnunk arra, hogy Marco Rossi tanítványai eltalálják az ellenfél kapuját – Szoboszlai Dominik lövéséből azonban nem született gólt. A házigazdák viszont addig többször is vezetést szerezhettek volna, Nagy Ádám például kis híján öngólt fejelt, és Lang Ádám hibája után is forró volt a talaj a lábunk alatt. Montenegró ásza, Sztevan Jovetics azonban ezen a meccsen nem tudott gólt lőni, s miután a cseréink (beszállhatott például a pécsi Csoboth Kevin is) sem lendítettek akkorát, hogy ez góllá érjen a mi oldalunkon, végül 0-0-s döntetlennel ért véget a csata.

Az iksz azt jelenti, hogy a magyar válogatott a csoport második helyén áll, ami továbbjutást érne.

Kapusszempontból változó meccs volt – értékelt az M4 Sportnak Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa. – Az első félidőben jobban engedtek játszani minket a hazaiak, viszont a pontatlanságainkból, a labdaveszéseinkből helyzeteket alakítottak ki. A második félidőben is akadtak melegebb helyzetek, igaz, olyan nagy ziccereik nem voltak. Ádám fejesét szerencsére a léc hárította. A probléma inkább ott jelentkezett, hogy nekünk nem voltak lehetőségeink. Az összképet nézve nem lehetünk csalódottak az eredménnyel, de a teljesítményünkkel igen. Nem tudtunk gyorsan játszani, nem tudtuk megbontani az ellenfél védekezését, nem jutottunk mögéjük. Nem leptek meg bennünket semmivel sem, hiszen erre a játékra készültünk. Nem jutottunk el az utolsó harmadukig, az akcióikat nem tudtuk gólveszélyes helyzetekkel befejezni.

Montenegró az első perctől kezdve agresszíven védekezett – mondta Csoboth Kevin. – Beszéltük a meccs előtt, hogy mindegy, milyen góllal, csak nyerjünk. Sajnos, nem jött össze. Az eredménnyel elégedetlen vagyok, mert egy győzelemmel nagy lépést tehettünk volna a csoportban. Mentálisan és fizikálisan is jó állapotban van a csapat. Nem dolgoztunk ki nagy helyzeteket, kedden ezen javítani kell.”

Montenegró–Magyarország 0-0

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 3. forduló. Podgorica, Városi Stadion, 8000 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol). Montenegró: M. Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), Szavicsevics (Sz. Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics. Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga B., 59.), Sallai (Csoboth, 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

A csoport állása: 1. Szerbia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Montenegró 4, 4. Bulgária 1, 5. Litvánia 1.