Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olyan csodálatos futballélményben volt részük a magyar sportszeretőknek (szerencsére sokan vannak) tegnap este, hogy még most is futkos a hideg a hátakon. A magyar válogatott 4-0-ra verte idegenben Angliát! A szövetségi kapitányunk, Marco Rossi boldog, és szerda este egy koncerten fog lazítani.

„Tudtuk, hogy nehéz meccset játszunk majd Anglia ellen, amelyen szenvednünk kell. Nos, szenvedtünk is, de együtt tettük. Mindenki nagy áldozatokat hozott a csapatért, mindenekfelett a csatárok, akik rengeteget futottak, és sokat segítettek a csapatnak, ők jelentették az első védelmi vonalat. Az első félidőben a jobb oldalon többször megbontották a védelmünket, ezáltal a középpályássorunk és a védelmünk mögé került az ellenfél, olykor szerencsések voltunk. Ugyanakkor szerencse nélkül nem is lehet ilyen eredményt elérni. Igen, elismerem, olykor mázlink volt, csakhogy a játékosok egytől egyik betartották a taktikai utasításokat, mindenki a csapat érdekeit helyezte az első helyre, márpedig a múltban többször bizonyítottuk, hogy ha egységes csapatként futballozunk, bármelyik vetélytárs dolgát megnehezítjük. Természetesen két lábbal a földön maradunk, akkor is, ha úgy szereztünk négy meccsen hét pontot, hogy kétszer játszottunk Angliával. Senki sem számított arra, hogy négy meccs után vezetjük a csoportot, úgyhogy a játékosaim, a stábom, és egész Magyarország miatt nagyon boldog vagyok – értékelt Marco Rossi a mérkőzés után.

A kapitány hozzátette, nagyon örül annak, hogy most adhattak valamit a magyar szurkolóknak.

„…Magyarország az utóbbi években nem volt azon a szinten, mint a dicső múltban, még most sincs, viszont egy olyan országról beszélünk, ahol imádják a sportot. Nemcsak a labdarúgást, hanem nagyon sok más sportágat is, és örülök, hogy most adhattunk valamit a magyar szurkolóknak. Hogy mikor éreztem biztosnak a győzelmet? Egy perccel a vége előtt már sejtettem, hogy innen nem tudjuk elveszíteni. Nagy ünneplés viszont nem lesz, a játékosok az öltözőben énekeltek néhány magyar dalt, én pedig szerda este a Red Hot Chili Peppers koncerten lazítok majd.”

Mi tapsolunk, kapitányunk!

Az angol lapok nem bánnak kesztyűs kézzel a válogatottjukkal

És hogy mit írnak az angol lapok az elmúlt kilencvennégy év legsúlyosabb hazai veresége után? Íme, néhány példa:

„Magyarország megalázta a szerencsétlen angol válogatottat” – SkySports. 

„Igen, ez pontosan olyan rossz, amilyennek látszik” – The Sun.

„Gulyást csináltak Angliából” – Mail Online.

Nekünk ízlett!

Ízlelgessük: mögöttünk a németek, az olaszok, az angolok!

A csoport tabellája pedig négy fordulót követően egészen varázslatos! Ebben a halálcsoportban a kezdés előtt úgy voltunk vele, hogy a pontszerzés is nagy dolog lesz. Ehhez képest:

1. Magyarország 7 pont

2. Németország 6

3. Olaszország 5

4. Anglia 2

Anglia–Magyarország 0-4 (0-1)

Nemzetek Ligája, A-liga, 3. csoport, 4. forduló. Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia). Anglia: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate. Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.) – Szalai Á. (Ádám M., 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gólszerzők: Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.).

Kiállítva: Stones (82.).

Kiemelt kép: Árvai Károly