Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közelmúltban a PMSC három korábbi kiváló játékosától is búcsút kellett vennünk, elhunyt Bencsik Vilmos, Havasi Lajos és dr. Bendes Tibor is. Az egykori játékostársak gyertyagyújtással, és ahogy illik, futballal emlékeztek rájuk.

A PMSC Öregfiúk Egyesület szervezésében találkoztak ma délután Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban a pécsi klub ikonjai. Több tucatnyian eljöttek, hogy így róják le tiszteletüket a közelmúltban elhunyt három korábbi csapattárs, Bencsik Vilmos, Havasi Lajos és dr. Bendes Tibor előtt.

A PMSC ÖFE elnöke, Mészáros Ferenc lapunknak elmondta, azért hívták életre ezt a rendezvényt, mert szeretnének méltóképpen megemlékezni az elhunyt sportemberekről, akik a pécsi labdarúgás meghatározó személyiségei voltak. Az egybegyűlteket Mészáros mellett köszöntötte Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója, továbbá Megyeri Károly és Tomka János is.

A bejárat közelében egy kis emlékhelyet alakítottak ki az elhunyt sportolók képeivel, előttük egy-egy mécses állt. A korábbi játékostársak, barátok, szurkolók egyesével léptek az asztalhoz, ahol meggyújtottak egy-egy gyertyát, s néhány pillanatra megálltak emlékezni – cselekre, gólokra, közös élményekre…

A megemlékezést aztán mi más zárta volna, mint egy kis közös futball. A jelenlévők átöltöztek, majd 2×15 perc erejéig megmérkőztek egymással. A hangulat remek volt, s biztosak vagyunk benne, hogy Bencsik, Havasi és Bendes mosolyogva nézték fentről, ahogy a korábbi társak kicsit pocakosan, de a régi hevülettel rúgják a lasztit.

Jólesett a futball az öregfiúknak (Fotók: Kurdi József)