Címlap Sport Győzelemmel b...

Győzelemmel búcsúzott az évtől a Szentlőrinc és a PMFC!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2021-es esztendő utolsó NB II-es fordulójában mindkét baranyai labdarúgócsapat megszerezte a három pontot: a Szentlőrinc a Szolnokot, a PMFC a Haladást fektette két vállra. Folytatás 2022 januárjának utolsó előtti napján.

Az őszi szezon már lezárult a múlt hétvégén, hiszen a csapatok lejátszották a 19. fordulót, így most az első tavaszi körben küzdhettek a pontokért. Persze tavaszról, kipattanó rügyekről szó sem volt, a kabátok alá bújó hideg szélben a szurkolók nem vágytak másra, mint forralt borra és meleg teára.

No meg gólokra, amitől kicsit megpezsdül a vér, és megemelkedik az adrenalinszint! A Szentlőrinc hazai bajnokiján, amit ezúttal a PMFC stadionjában rendeztek meg, az első félidőben egyszer sem került a labda a kapuba. De nem ez volt a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a sérülések és betegség miatt megtizedelt baranyai csapat nem úgy küzdött a Szolnok ellen, ahogy az elvárható egy olyan együttestől, amely hat forduló óta nyeretlen volt. A félidőben aztán biztosan felemelte a hangját az öltözőben Marián Sluka vezetőedző, mert a szünet után már nagyon iparkodtak a lőrinciek, ráadásul a cserék is jól sültek el. Jöttek is a gólok: előbb Harsányi talált be 11-esből, majd Bányai megduplázta az előnyt, s ezzel el is dőlt a meccs.

A PMFC-re kőkemény feladat várt, hiszen az élmezőnyhöz tartozó Szombathelyi Haladás otthonába látogatott, ráadásul úgy, hogy annyi volt a sérült és a beteg, amennyiből simán ki lehetett volna állítani egy ütőképes kezdőtizenegyet. Persze siránkozással még senki sem nyert meccset, harcolni, hajtani kellett, amit meg is tettek a piros-feketék: Bíró révén rögtön a mérkőzés elején vezetést szereztek, s ezt az egygólos előnyt óriási csatában megőrizték a hátralévő 85 percben! A hazaiak mindent megpróbáltak, voltak forró szituációk a pécsi kapu előtt, de amikor kellett, Helesfay jól avatkozott közbe. Akárcsak a Szentlőrincnek, a PMFC-nek is óriási szüksége volt erre a három pontra, Vas László együttese ugyanis ötmeccses nyeretlenségi széria végére tett pontot.

A 20. forduló után a PMFC 26 pontjával a 10., a Szentlőrinc 24 ponttal a 12. helyen telel.

Eredmények: Szentlőrinc–Szolnok 2-0, Szombathelyi Haladás–PMFC 0-1.