Címlap Sport Győzött a mag...

Győzött a magyar válogatott, egy meccsre vagyunk az Eb-től

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szoboszlai Dominik nem játszott, de játszottak helyette a többiek: a magyar labdarúgó-válogatott magabiztosan nyert Bulgáriában, s Izlanddal csatázik majd az Európa-bajnoki részvételért.

Nem ez volt a magyar csapat legjobb meccse, de ez most senkit sem érdekel. Marco Rossi együttese ugyanis kiszenvedte, kibrusztolta a győzelmet Bulgáriában, és most ez volt a legfontosabb. Idegenben lőttünk három gólt, ez azért önmagáért beszél…

Nem éreztem túl jól magam a meccs 90 perce alatt. A csapat nem épp úgy játszott, ahogyan a legutóbbi meccseken. Tudom, több volt a nyomás, ez pedig több apró technikai és egyéni hibához vezetett. Nem tudtunk úgy játszani, mint amilyen minőség van bennünk. Tudom, Péter hozta ma a legjobb formát mindannyiunk közül a pályán. De… ez az, amivel nem kell igazán foglalkoznunk utólag. Soha, egy csapat sem tud úgy meccset nyerni, hogy nem szolgál rá. Megszenvedtünk ezért. Szenvedtünk, küzdöttünk, dolgoztunk egymásért, a sikerért és megtettük azt a lépést, amire nagyon vágytunk. Ugyanakkor, persze, a játékban el kell ismerni, nem a legjobb irányt vettük – értékelt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar siker azt jelenti, hogy a válogatott mindössze egy lépésre van attól, hogy kijusson a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Ehhez a románokat 2-1-es győzelemmel búcsúztató Izlandon át vezet az út: a két csapat november 12-én találkozik a Puskás Arénában.

Bulgária–Magyarország 1-3 (0-1)

Labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező. A-liga, elődöntő. Szófia, Vaszil Levszki Stadion, 2000 néző. Vezette: Marciniak (lengyel). Bulgária: P. Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 30.) – Kraev (Isza, 80.). Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev. Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gólszerzők: Jomov (89.), ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.).