Címlap Sport Győzött a Sze...

Győzött a Szentlőrinc, kikapott a PMFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak története első góljait szerezte meg a Szentlőrinc labdarúgócsapata a másodosztályban, hanem az első győzelmét is: a Gyirmót FC Győr kénytelen volt fejet hajtani. A PMFC a fergeteges hazai rajt után alulmaradt Nyíregyházán.

Először szerepel a Szentlőrinc a második vonalban, s a bemutatkozáson, az első fordulóban közel állt a pontszerzéshez, vasárnap egy góllal kapott csak ki Szolnokon. Sokáig nem kesereghettek Marián Sluka tanítványai, mert szerdán újabb meccs várt rájuk, s a Gyirmót FC Győr elleni hazai bajnokin (amit Kozármislenyben rendeztek meg) látszott rajtuk, hogy csak erre az összecsapásra koncentrálnak. Némi kezdeti megilletődöttség (ami két gyirmóti kapufában öltött testet) után felvették a kesztyűt, agresszíven, bátran és jól futballoztak, aminek meg is lett az eredménye: az első félidőben Sili révén vezetést szereztek, a szünet után pedig Hleba büntetőből megduplázta az előnyt. A vendégek a folytatásban is csak erőlködtek, ám miután a lőrinci védelem jól állt a lábán, nem sok esélyük volt a góllövésre. A végeredmény 2-0 lett, amit a szurkolók vastapssal honoráltak, a szentlőrinci csapat pedig nagy ünneplésbe kezdett.

Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2-0 (1-0)

Labdarúgó NB II, 2. forduló. Kozármisleny, 500 néző. V.: Németh Ádám. Szentlőrinc: Slakta – Molnár, Havas, Dulló, Nagy B. – Kapronczai, Hleba, Fröhlich (Kovács D., 62.) – Harsányi, Kondor (Vajda, 62.), Sili (Aszalós, 89.). Vezetőedző: Marián Sluka. Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Hudák, Széles, Hajdú – Nagy P., Lázár, Vass (Varga B., 55.) – Herjeczki (Simon A., 72.), Szatmári, Heffler. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Sili (35.), Hleba (69. – 11-esből).

A PMFC kiválóan rajtolt az NB II-ben, hiszen a nyitányon 4-0-ra verte a Dorogot, a második körben azonban nem termett számára babér. Nyíregyházán félóra alatt kétgólos hátrányba került Vas László együttese, s bár volt egy órája arra, hogy ledolgozza hátrányát, nem tudott a kapuba találni, így 2-0 lett a végeredmény.

Nyíregyháza–PMFC 2-0 (2-0)

Labdarúgó NB II, 2. forduló. Nyíregyháza, 2600 néző. Vezette: Lovas László. Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Jánvári, Fodor, Galambos – Papp (Papucsek, 74.) – Farkas A., Györgyi (Hamed, a szünetben, Végső, 84.), Ötvös, Kalocsai – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György. PMFC: Helesfay – Sági, Króner (Preklet, a szünetben), Rácz, Katona – Kónya D., Futó, Bartha (Tihanyi, 70.), Hegedűs – Óvári (Geiger, 61.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Hornyák (7.), Ötvös (29.).

További eredmények: Békéscsaba–Vasas 1-1, DEAC–DVSC 0-3, Budaörs–Siófok 3-2, Dorog–Soroksár 1-0, Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1, Ajka–Kazincbarcika 3-1, ETO FC Győr–Kaposvár 1-1, Haladás–Szolnok 1-1.