A kozármislenyi lányok meccseire egyre többen kíváncsiak, sokan vannak a lelátón – a szurkolóknak is nagy szerepe van a sikeres szereplésben (Fotó: Kozármisleny SE/Csobán Róbert)
Címlap Sport Ha így megy t...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon úgy tűnik, minden összeállt erre a szezonra a kozármislenyi női kézilabdázóknál, ugyanis a bajnoki cím egyik fő esélyeseivé léptek elő. Ha így folytatják a hajrában is, az első helyen végezhetnek – ebben az esetben pedig vállalják az élvonal kihívásait, árulta el a Pécs Aktuálnak Kovács Tamás elnök.

Nagyon jól fest a női NB I. B tabellája az utóbbi hetekben, a kozármislenyi lányok ugyanis folyamatosan ott vannak a dobogón. Sőt, jelenleg csak azért nincsenek az élen, mert egy meccsel kevesebbet játszottak az éllovas Vasasnál, amelynek ugyanannyi (36) pontja van, mint nekik. Ha ma nyernek a Ferencváros U19 vendégeként, a teljes mezőny az ő hátukat nézheti.

A Gyulay László által irányított női csapat nagyon stabil teljesítményt nyújt ebben az idényben. A huszonkét lejátszott meccséből tizenhatot megnyert, négyszer ikszelt, és mindössze kétszer kapott ki. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy minden klappol, nagyon összeálltak a dolgok Mislenyben.

– Úgy fogalmaznék, hogy minden, pontosabban mindenki a helyére került – mondta a Pécs Aktuálnak Kovács Tamás elnök. – Először is van egy ízig-vérig kék-fehér vérű vezetőedzőnk Gyulay László személyében, akinek a munkáját egy kiváló, a legmesszebbmenőkig lojális szakmai stáb segíti. Valamint van egy olyan játékosállomány, amely elfogadta azt a munkatempót, munkamorált, amit ő képvisel. Nem utolsósorban van egy olyan vezetőség, amely hagyja dolgozni, és mindent megteremt a nyugodt, eredményes munkához. Úgy érzem, a klubnál mindenki a saját dolgát csinálja elég magas szinten.

Telitalálatnak bizonyult, hogy a szezon előtt a bő keret mellett tette le a voksát a vezetőség. Miután harminc kemény meccs várt a lányokra, úgy döntöttek, hogy 18-19 játékosra is szükség lehet, ennek megfelelően igazoltak. Idővel jöttek is a sérülések, ám a keret mélységének köszönhetően ezeket a problémákat is orvosolni tudták – akkor is behúzták a meccseket, amikor két-három meghatározó spíler is hiányzott.

– Biztosak voltunk benne, hogy az tud majd eredményt felmutatni ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben, akinek hosszú a kispadja! Így is történt. Mostanra pedig azok a játékosok is megértették, hogy szükség van rájuk, akik a szezon elején kicsit a perifériára szorultak.

Kovács Tamás hozzáteszi, a sikeres szereplésükben a remek utánpótlásnevelésük is vastagon benne van. Amikor ugyanis kellett, bátran „le tudtak nyúlni” az ifibe: „Ha csak epizódszerepekre is, de tudtuk használni a fiatalokat, ami nagyon sokat jelentett. Jó a munka, ennek köszönhetően amikor a játékosok lehetőséget kapnak, élnek is vele”.

Már csak az a kérdés, mi lesz akkor, ha a Kozármisleny nyeri a bajnokságot?! Él azzal a lehetőséggel, hogy feljuthat az NB I-be, a legjobbak közé, ami azért messze más kávéház, mint az NB I. B?

– Ha mi leszünk a bajnokok, vállaljuk! – jelentette ki határozottan Kovács Tamás. – Jelen pillanatban is azon dolgozunk, hogy minden feltétel adott legyen az élvonalbeli szerepléshez. A csapat nagy részével a következő szezonra is érvényes szerződésünk van, tehát a gerinc adott. Az anyagi háttérrel kapcsolatban annyi biztos, hogy amennyi forrásunk most volt, az jövőre is meglesz. Szeretném hangsúlyozni, hogy ebben az idényben nem volt elvárás a feljutás, így bravúrként élnénk meg, ha mégis sikerülne. Ha pedig feljutunk, nem lesz elvárás a bentmaradás. Annak fogunk örülni, hogy idehozhatjuk Kozármislenybe, Baranyába, az ország dél-nyugati régiójába a legjobb magyar csapatokat, mint például a Győrt és a Fradit!

Legyen így!

A győztes mérkőzések után jöhet a megszokott pacsizás a szurkolókkal (Fotó: Kozármisleny SE/Csobán Róbert)
Nagyon együtt van most ez a csapat, ami persze érthető is, hiszen szalad a szekér – egészen az élvonalig juthat a Kozármisleny! (Fotó: Kozármisleny SE/Csobán Róbert)