Budapest, 2023. augusztus 20. A bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntõje után a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 20-án. MTI/Illyés Tibor
Címlap Sport Halász Bence ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egész ország szorított ma délután Halász Bencének a kalapácsvetők döntőjében, és a kiváló atléta nagy örömet szerzett a szurkolóknak: dobogóra állhatott, bronzérmes lett!

Kiválóan sikerült a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság második versenynapja a magyar sportolók számára. A legnagyobb izgalommal a férfi kalapácsvetők döntőjét vártuk, ahol ott volt a mezőnyben Halász Bence, akitől legalább érmet, titkon pedig aranyat reméltünk. Nos, a győzelem végül elmaradt, de Bence kitett magáért, és végül 80.82-es dobással bronzérmet szerzett – a harmadik kísérletével 81.02 méterre vetette a kalapácsot, de végül érvénytelenítették dobását. Az aranyérmes a kanadai csúcsot dobó, 21 éves Ethan Katzberg lett 81.25 méterrel, a második helyen a lengyel Wojciech Nowicki zárt (81.02).

A női hétpróbázóknál is gyönyörű magyar sikereknek örülhettünk! Krizsán Xénia nagyon közel volt az éremhez, végül a dobogóról egy hellyel lecsúszva az előkelő negyedik helyen zárt, és Nemes Rita is a legjobb tízben végzett.

A férfi 100 méteres síkfutás fináléja szenzációs versenyt hozott. Az amerikai Christian Coleman ragyogóan rajtolt, de nem bírta a végéig, többen is lehajrázták. A leggyorsabb a szintén amerikai Noah Lyles lett 9.83-mal, a második helyen a botswanai Letsile Tebogo zárt 9.873-mal, a harmadik pedig a brit Zharnel Hughes lett (9.874).