Címlap Sport Harmincpontos...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó idei bajnokiját játszotta 2023-ban az NKA Universitas nőikosárlabda-csapata, amely semmit sem bízott a véletlenre az ELTE BEAC ellen: harminc ponttal verte a vendégeket. Jöhet a skótok elleni visszavágó az Európa Kupában!

Nincs mit szépíteni, ezen a mérkőzésen senki nem rágta le a körmét izgalmában a lelátón. A pécsi siker várható is volt, elvégre Laczkó Sáriék egyértelműen jobbak, mint a BEAC-os lányok, ugyanakkor mindenki tudja, hogy egyetlen győzelmet sem adnak ingyen, és a kötelezőket is be kell tudni húzni.

Az első két negyedben nem is volt akkora különbség a két csapat között. A nagyszünetben 48-38 állt az eredményjelzőn, vagyis 10 ponttal vezettek a házigazdák, akiknél minden egyes játékos lehetőséget kapott, és a tizenévesek is sok időt tölthettek a pályán. Meghálálták a bizalmat, hiszen mindegyikük dobott pontot, másrészt a második félidőben kinyílt az olló, elhúztak a pécsi lányok, akik végül kereken harminccal, 95-65-re győztek.

Az NKA Universitas Pécsnek ez volt a hatodik győzelme a bajnokságban, jelen pillanatban a harmadik helyet foglalja el a tabellán. Az NB I. A-ban nincs már több meccse idén, viszont a nemzetközi porondon még vár rá egy nagyon fontos csata: december 21-én, csütörtökön Európa Kupa-visszavágót játszik a skót Caledonia Gladiators otthonában. A tét a legjobb 16 közé jutás, amire jó esély van, hiszen az első mérkőzésen 75-51-re nyert Jovan Gorec együttese.

Jovan Gorec: – Egész jó mérkőzést játszottunk, főleg a második félidőben. A BEAC nehézségekkel küzdött, a sérültjeik miatt nehezen tudta megoldani a rotációját. Örülök neki, hogy néhány játékosnak több lehetőséget tudtam biztosítani, mint általában, és hogy tudtunk egy kicsit készülni a következő mérkőzésünkre is.

NKA Universitas Pécs–E.ON ELTE BEAC 95-65 (29-22, 19-16, 26-12, 21-15)

Nőikosárlabda NB I. A csoport, 9. forduló. Pécs, NKA Aréna. Vezette: Farkas Gábor, Kapusi Gábor, Földesi Ádám. NKA Universitas Pécs: Tadic 8/3, Laczkó 5/3, Wallace 10/6, Mérész 11, Williams 19. Csere: Olawuyi 12, Smailbegovic 10/6, Rátkai 6/3, Simon Zs., Weninger 7/3, Kiss A. 5, Halmágyi Kata 2. Vezetőedző: Jovan Gorec. E.ON ELTE BEAC: Zsámár 14/6, Pavic 12, Angyal 16/3, Katona 9, Tóth F. 9/3. Csere: Milkovics 2, Drahos 2, Orosz, Szauter, Séllei 1. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.