Címlap Sport Hat éremmel t...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztően eredményesen szerepelt Komáromi Mária a Cipruson megrendezett nemzetközi masters versenyen, négy számban arany, kettőben ezüstérmes lett.

Ahogy korábban a Tunéziában megrendezett versenyen, úgy most is gyermekei támogatásával vehetett részt egy nagy nemzetközi viadalon a pécsi Komáromi Mária, a Pécsváradi Spartacus sportolója. A kiváló szenior úszó ezúttal a 6. Cyprus International Masters Swimming Meat Limmasol nevű megmérettetésen indult – és nem akármilyen eredményeket ért el! Hat számot vállalt, négyet aranyéremmel zárt (200 mell, 50, 100 és 200 hát), kettőben pedig a második helyen végzett (50 és 100 mell).

– A korcsoportomban görög, cseh, osztrák, bolgár és magyar versenyzők indultak – mesélte a Pécs Aktuálnak Komáromi Mária. – Sajnos idén több versenyen nem tudok indulni, ugyanis szemműtétem volt, ami hathetes kihagyást jelent számomra.

Komáromi Mária mintegy huszonöt éve úszik, és annak idején orvosi javaslatra vágott bele: NB I.-es röplabdás volt, aztán öt gerincműtétet követően váltania kellett.

„Az első versenyemen még fejest sem tudtam ugrani. A Hullámfürdőben fedeztek fel, azóta versenyzek, mellen és háton szeretek úszni”.

Nem semmi a ciprusi termés: hat érmet hozhatott haza Komáromi Mária