Jászó Ádám fantasztikusan úszott a Győr Openen, 100 háton mindenkit maga mögé utasított! (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)
Címlap Sport Hatalmas pécs...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus teljesítményt nyújtott ma Jászó Ádám a Győr Openen: a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola úszója a 100 hát előfutamában megúszta az olimpiai szintet, majd mindezt a döntőben megfejelte további két tizeddel! Jelen állás szerint Ádám ott lesz jövőre Párizsban…

A Győr Open mai napján hatalmasat repesztett a pécsi úszó, a 21 éves Jászó Ádám. Nemrég a Pécs Aktuálban megírtuk, hogy megérett a nagy feladatokra, s ezt most újfent alátámasztotta, hiszen a 100 hát előfutamában 53.51-es idővel teljesítette az olimpiai A-szintet (53.74). Aztán valószínűleg úgy volt vele, ha ennyit tud, akkor tud még többet is…

Azóta lement a szám döntője, amit megnyert, nem mellesleg Ádám itt megjavította az egyéni csúcsát, 53.35-re faragta az idejét – mondta érthető büszkeséggel a hangjában Jászó Ádám edzője, Turós Máté. – Tisztában voltunk vele, hogy képes erre, azért is mentünk a győri versenyre, hogy ezt elérje. Hatalmas durranás, hogy sikerült, főleg az, hogy kétszer is! A délutáni úszásával, a döntővel megerősítette azt, hogy tud ő még javulni, még jobb eredményekre is képes lehet. Az a célunk, hogy előrébb lépjünk: az év elején lesznek edzőtáborok, aztán áprilisban országos bajnokság, szóval lesz erre lehetőség.

S hogy mit jelent az, hogy Jászó megúszta az olimpiai szintet? Azt, hogy jelen állás szerint olimpiai résztvevő 100 háton, ugyanis a hazai rangsorban csak Kós Hubert előzi meg (53.12), Kovács Benedeket (53.67) viszont maga mögött hagyta.

– Egy versenyszámban egy nemzetet ketten képviselhetnek, így Ádám jelenleg olimpiai indulónak számít. Az utóbbi időben nagyon pozitív irányba mozdult el a teljesítménye, jönnek az eredmények. Nemrég jöttünk haza a bukaresti rövidpályás Európa-bajnokságról, a versenyterhelés pedig még előrébb billentette, a sok erős úszás hozta ki belőle ezt a mostani kiváló teljesítményt.

Rögtön tegyük hozzá, Jászó Ádám nem csak 100 háton lehet ott a párizsi ötkarikás játékokon (2024. július 26.–augusztus 11.), hiszen a 4×100-as férfi gyorsváltóban is számíthatnak rá, jelentette ki nemrég Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Nagy szeretettel gratulálunk az eredményekhez, Ádám!