Ez nem egy lápos terület valahol a Dráva közelében, hanem a szentlőrinci focipálya a PMFC elleni derbi előtt! (Fotó: Kurdi József)
Címlap Sport Hatalmas (víz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a bentmaradásért küzdő Szentlőrinc vezetést szerzett a baranyai rangadón, a vendég PMFC hamar egalizált, sőt, fordított is, és végül 2-1-re megnyerte a két kiállítást is hozó mérkőzést. A HR-Rent Kozármisleny hatalmas lépést tett a bentmaradás felé, miután legyűrte a Haladást.

Szerencsére ritkán lehet látni olyan futballmérkőzést, amilyet ma délután a Szentlőrinc és a PMFC vívott egymással az NB II-ben: a folyamatos esőzés miatt a pálya abszolút alkalmatlan volt erre a sportágra, gyakorlatilag vízipólóztak a csapatok. A felázott talajon állt a víz, a rangadóhoz méltó keménységgel harcoló játékosok pedig métereket csúsztak a labdáért, ami elképesztően sérülésveszélyes volt, kész csoda, hogy nem tört el valakinek a lába.

Szentlőrinci szempontból jobban nem is indulhatott volna ez a találkozó, ugyanis Miroszlav Grumics révén már a 3. percben vezetést szerzett a hazai csapat (1-0). De nem sokáig örülhetett! Az első félidőben ugyanis a PMFC jobban alkalmazkodott az extrém körülményekhez, a játékosok meg sem próbálták vezetgetni a labdát, hanem folyamatosan ívelgettek, ami bejött: Tóth-Gábor Kristóf hamar egyenlített (1-1), majd nem sokkal később Gera Zalán révén előnybe is került (1-2). A hátralévő bő hetven perc az iszonyatos birkózásról, és némi keménykedésről szólt. A házigazdák óriási energiákat mozgósítottak az egyenlítésért, mentek előre, mint a meszes, de sehogy sem tudták bevenni a pécsiek kapuját – a hosszabbításban László Dávid szabadrúgása után a jobb alsóba tartott a labda, de Helesfay Donát nagyon jó kapusa, hatalmasat védett. Ekkor azonban már csak tíz-tíz ember volt a pályán, egy rossz kifutást követően ugyanis a Gerát buktató szentlőrinci kapust, Prokop Rostislavot kiállította a játékvezető, és ugyanerre a sorsra jutott a hosszabbításban a vendégek védője, Katona Levente is. A meccset végül 2-1-re a PMFC nyerte meg, ami nagyon rosszul jött a Szentlőrincnek, hiszen osztályozós helyre csúszott vissza.

A HR-Rent Kozármisleny csapata is óriási csatát vívott a győzelemért a Haladás elleni hazai bajnokin, s Márton Gábor együttese végül megérdemelten szerezte meg a három pontot. Az első félidő nem volt túl eseménydús, a második közepén pedig bajba kerültek a házigazdák, mert Doktorics révén vezetést szerzett a Haladás (0-1). De csak percekig örülhetett, Daru Bence ugyanis gyorsan egyenlített (1-1), az üzlet pedig ezzel beindult, és nem sokkal később már 2-1 állt az eredményjelzőn, mivel Kosznovszky Márk is betalált. Ezt követően megpecsételődött a vendégek sorsa, Csonka kiállítása miatt ugyanis emberhátrányba kerültek, innen pedig nem volt visszaút. Ennek a győzelemnek köszönhetően a Kozármisleny feljebb lépett a tabellán, immár biztos bentmaradást érő pozícióban van, a 15. helyet foglalja el.

Az NB III. Közép csoportjában tovább zakatol a PTE-PEAC! Az egyetemisták egészen hihetetlen szezont produkálnak az osztály újoncaként: ezúttal a Dunaújvárost győzték le hazai pályán 1-0-ra, s ezzel a sikerrel megerősítették helyüket a középmezőny elején.

Eredmények: Szentlőrinc–PMFC 1-2 (gólszerzők: Grumics 3. perc, ill. Tóth-Gábor 7. perc, Gera 22. perc; kiállítva: Prokop 67. perc, ill. Katona 92. perc), HR-Rent Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2-1 (gólszerzők: Daru 71. perc, Kosznovszky 80. perc, ill. Doktorics 67. perc; kiállítva: Csonka 85. perc), PTE-PEAC–Dunaújváros 1-0 (gólszerző: Makai 65. perc).