Címlap Sport Hatalmasat já...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged ellen hazai pályán, az NKA Arénában aratott meggyőző siker után idegenben is lecsapott az élvonalban szereplő pécsi férfi kosárlabdacsapat: bár az Oroszlány nagyon jó formában volt, most kikapott saját otthonában. Az NB I. A csoportban újonc NKA Universitas Pécsnek ez volt a második győzelme idegenben.

Irtó nehéz meccs előtt állt Csirke Ferenc együttese, hiszen a szintén a bentmaradásért harcoló MVM-OSE Lions remek passzban volt, zsinórban három bajnokit nyert meg. Nem mellesleg nagyon erős a hazai pályája, a szurkolók sokat segítenek a kedvenceknek, úgyhogy Oroszlányban nem egyszerű nyerni.

A pécsi fiúknak viszont sikerült! Az első negyedet ugyan még elvitték a házigazdák (26-22), a másodikban azonban abszolút felülmúlták ellenfelüket Meleg Gergőék: a triplák nem nagyon mentek, így aztán nem volt más megoldás, a palánk alatt kellett dominálni, ami sikerült is! Mindenki kivette a részét a pontgyártásból, a mindössze 22 éves pécsi center, Herger Salamon például egymaga 6 pontot dobott, így a nagyszünetben már 47-55 állt az eredményjelzőn.

Jól nézett ki, de nem volt vége a meccsnek! A házigazdák tudták, hogy otthon nem szabadna botlaniuk, mindent meg is tettek a győzelemért – a harmadik negyedet 25-16-ra behúzták, ezzel fordítottak. Az utolsó negyed döntött mindenről, és ebben a tíz percben ismét a pécsiek akarata érvényesült, akik bírták a tempót. Fegyelmezetten, koncentráltan, kellő agresszivitással és kreativitással játszottak, s amikor a 38. perc végén már 11 ponttal vezettek (85-96), érezni lehetett, hogy ez meglesz! A folytatásban is jöttek a kosarak, jó volt látni, ahogy az NKA Universitas Pécs játszott – a kiváló teljesítménynek végül magabiztos, 106-91-es győzelem lett az eredménye!

Az Oroszlány jó sorozata tehát lezárult, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődött egy jó pécsi sorozat: a Szeged után az Oroszlány is fejet hajtott!

MVM-OSE Lions–NKA Universitas Pécs 91-106 (26-22, 21-33, 25-16, 19-35)

NKA Universitas Pécs: Nikolic 22/3, Kovács P. 4, Durmo 26/3, Manjgafic 13/3, Herger 9. Csere: Walker 17/6, Kerpel-Fronius 3, Meleg 11, Scherer, Henry 1. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A női kosárlabda NB I. A csoportban az NKA Universitas Pécs a Vasas vendége volt. A Sopron elleni hazai győzelem után Mérész Beatrixék a fővárosban sem hibáztak, s bár az első három negyed után még 50-44 állt az eredményjelzőn, az utolsó felvonást nagyon meghajtották, és végül 70-57-re nyertek!

Vasas–NKA Universitas Pécs 57-70 (13-12, 19-18, 18-14, 7-26)

NKA Universitas Pécs: Laczkó, Wallace 27/9, Mérész 6, P. Williams 4, M. Williams 4. Csere: Smailbegovic 11/3, Tadic 7, Weninger 2, Kiss A. 5, Olawuyi 4, Simon Zs. Vezetőedző: Jovan Gorec.