Klára

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hejková az élen, Rátgéber a legjobbak között!

A szlovák tréner és Rátgéber óriási csatákat vívott egymással a magyar mezőnyben, a kiváló Hejkovának egyetlen párharcban sem termett babér! A FIBA rangsorában viszont le tudta győzni a pécsi sikeredzőt. 

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) munkatársai nemrég elkészítettek egy érdekes rangsort, amelyen a legeredményesebb női Euroliga Final Four-résztvevő edzők szerepelnek. Erről itt írtunk már bővebben:

A listát az a szlovák Natália Hejková vezeti, aki annak idején a Sopront is irányította: a kiváló szakember csapataival összesen tizenegy alkalommal verekedte be magát a legrangosabb európai sorozat négyes döntőjébe. Ötször játszhatott az aranyéremért, s mind az ötször elhódította a trófeát (kétszer a Rózsahegyet és a Szpartak Moszkvát, egyszer az USK Prahát repítette a csúcsra).

Összesen tizenegy alkalommal verekedte be magát a legrangosabb európai sorozat négyes döntőjébe!

A listán természetesen ott van a pécsi sikeredző, Rátgéber László is, aki csapataival összesen négyszer szerepelt Euroliga Final Fourban. A Szpartak Moszkvával 2009-ben megnyerte a sorozatot, a pécsi hölgykoszorúval pedig háromszor jutott a négybe, s ebből kétszer bronzérmes lett (Messina, Pécs).

Érdekesség egyébként, hogy

Hejková és Rátgéber óriási csatákat vívott egymással a magyar mezőnyben – a kiváló szlovák trénernek egyetlen párharcban sem termett babér!

Kétszer találkoztak bajnoki döntőben (2004/2005, 2005/2006), mindkétszer a pécsi csapat győzött a Sopron ellen (a 2002/2003-as idényben az elődöntőben múlta felül a Pécs a GYSEV-Orsit), a 2005/2006-os szezonban ráadásul a Magyar Kupa fináléjában is a MiZo-Pécs bizonyult jobbnak.

Röviden: Rátgéber–Hejková 4-0.

A FIBA rangsora:

  • 1. Natália Hejková (szlovák),
  • 2. Laurent Buffard (francia),
  • 3. Olaf Lange (német), …
  • 11. Rátgéber László

Rátgéber máig az első és egyetlen magyar, aki vezetőedzőként Euroligát nyert.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

"Annyi orvtámadás ért, hogy már én is úgy gondoltam, nem vagyok elég jó!"

Következő sztori

Szlovénia biztonságos, lehet menni nyaralni!

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)