Címlap Sport HULLÁMFÜRDŐ: ...

HULLÁMFÜRDŐ: kiakadtak a pécsi kommentelők, nem hagyhatták szó nélkül a fürdő vezetői

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karbantartás miatt augusztus 9-ig bezárták a Hullámfürdő két fedett medencéjét. A nyárra időzített, kötelező munka azonban kiverte a biztosítékot a pécsi kommentelők körében. A létesítmény vezetője a Pécs Aktuálon reagált.

Miért most, a nyár közepén?! – kérdezték

Domenico De Blasio, a létesítmény vezetője a Pécs Aktuálnak elmondta: az elmúlt 25-30 évben mindig így zajlott. Ez egy kötelező karbantartás, amit előírnak. Ilyenkor

  • le kell engedni a vizet
  • ki kell takarítani a medencét (az alját is), fertőtleníteni kell
  • átnézik a csempék állapotát, javítják, ha kell.

Azért nyáron csinálják, mert

ILYENKOR A KINTI MEDENCÉK ÜZEMELNEK, és ott tudnak úszni a sportolni vágyók. A versenyzők pedig az olimpián, nyári szüneten, pihenőn vannak – magyarázta a létesítményvezető.

Miért nem a bezárások alatt?

Azért, mert akkor is úsztak a sportolók – mondta a létesítmény vezetője. Novembertől májusig napi 300 sportoló fordult meg a fél év alatt. Nem állt le az élet, felkészülés volt.

2020-ban azért nem volt nyári leállás, mert

akkor elmaradt az olimpia és amikor be kellett zárni, el tudták végezni az éves karbantartást. Idén viszont ezt nem tehették meg, mert a sportolóknak kellett a medence. (Többek közt Kenderesi Tominak is, aki ma hajnalban döntőbe úszta magát – a szerk.).

Augusztus 9-én reggel 6-kor nyitnak, de addig is van STRAND!

A Hullámfürdő két medencéje és játszótere addig várja a csobbanni és úszni vágyókat.