Takács István és felesége, Edit néni évtizedek óta egy párt alkotnak, és az egymás iránt érzett szerelem mellett ami még örök: a mislenyi futball iránti rajongás
Címlap Sport Idősek és fia...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak szűkebb környezetünkben, valamint egész hazánkban ért el nagy sikert, hanem az 1959-ben New Yorkban indított Clio Awardson, a világ reklámiparának legrangosabb sportmarketing versenyén is díjazták a Kozármisleny FC reklámfilmjét. Az alkotás az Idősek Világnapjára (október 1.) készült, a címe The Story About Love, a főszereplő egy törzsszurkoló házaspár, Taki bácsi és Edit néni, a hangot pedig egy Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész adta!

A sportmarketing Oscar-díjátadó gálájára december 6-án kerül sor New Yorkban, a Lincoln Centerben, s bizony a díjazottak között ott van egy kicsi, ám de sokak által szeretett magyar fociklub, a Kozármisleny FC reklámfilmje is! A mislenyiek félmaroknyi marketinges csapata, Hadobás Olivér és Szauer Dániel által az Idősek Világnapjára készült alkotás bronzérmes lett egy olyan versenyen, amelyen a világ krémje indul az alkotásaival!

– Ez a reklámfilm a kozármislenyi klubra jellemző gondolkodás kvintesszenciája – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a klubigazgató, Magyar Márk. – Szeretnénk a pályán és azon kívül is feltűnni, kitűnni a többiek közül, de erre csak akkor van lehetőségünk, ha nem ugyanazt nyújtjuk, mint mások, ha nem vagyunk sablonosak. Úgy érzem, ebben a reklámfilmbe bele tudtunk csempészni egy kis kozármislenyi furfangot is, nem mellesleg mindenki összefogott érte, ahogy ez ránk rendszerint jellemző is.

A Student Film kategóriában bronzérmes alkotás ötlete a klub marketingreferensének, Hadobás Olivérnek a fejéből pattant ki. Naná, hogy nem akárhol…

– Az Alicante–Budapest repülőjáraton állt össze a fejemben a kép, ott raktam össze minden apró részletet. A hosszútávú stratégiánk az volt, hogy minden évben foglalkozunk egy fontos társadalmi szereplővel: tavaly a hölgyek voltak soron, így egy divatfotós kampány keretében mutattuk be a mezünket. Idén az idősekre akartunk fókuszálni, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az életben, és akik megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk!

Az Idősek Napja kapcsán tehát megvolt az ötlet, amelyben a szerelem és a foci a téma. Már csak kellett egy főszereplő. Pontosabban kettő, akik egy pár alkotnak.

„Nem volt egyszerű ilyen házaspárt találni, két hétig még boltba is úgy jártam, hogy néztem, ki lehetne alkalmas, és akire úgy gondoltam, hogy igen, ahhoz odamentem, és megkérdeztem. Végül rátaláltunk Takács Istvánra és feleségére, vagyis Taki bácsira és Edit nénire: előbbi korábban volt a sportegyesület elnöke, igazi törzsszurkoló, aki minden meccsünkön ott van, sokszor még az edzéseken is!”

A szűk költségvetés ellenére egy kiváló stylist, Nagy Izabella is a filmet készítő csapat tagja lett. Az alkotók egyébiránt még a fenntarthatóságot is szem előtt tartották, ezért a ruhákat turkálókból szerezték be.

Aki pedig megnézi a filmet, annak rögtön az elején beugrik, hogy nagyon ismerős a hang – és hogy ez biztosan nem Taki bácsié. Nem bizony: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, sokak által szeretett színművész, Reviczky Gábor is hozzátette a magáét ehhez a filmhez!

– Tudtam, hogy kell egy nagyon jó hang. Reviczky Gáborra gondoltam, s ezt követően éjjel-nappal azon kutakodtam, hogy érhetem el. Írtam neki levelet, és a legnagyobb megdöbbenésemre egyszer csak felhívott telefonon, mondta, hogy megkapta, és hogy igen mond a felkérésre. Csodálatos érzés volt ez, hát még az, amilyen lelkiismeretes, példaértékű munkát végzett – tette hozzá Hadobás Olivér.

Nincs más hátra, már csak meg kell nézni ezt a tényleg szerethető, az egymás és a futball iránt érzett szerelemtől átitatott filmet! Holnap pedig irány a kozármislenyi stadion, jön a Siófok, Taki bácsi biztosan ott lesz!