A PVTC csapata kiválóan szerepelt a vidékbajnokságon, csupa saját nevelésű játékossal a második helyen végzett
Címlap Sport Ifjabb Simon ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Tenisz Szövetség közgyűlésén amellett, hogy Lázár János elnöknek szavaztak további bizalmat, az elnökségbe beválasztották a Pécs Városi Tenisz Club elnökét, ifjabb Simon Istvánt. A pécsi sportvezető számára a vidéki tenisz fejlesztése a legfontosabb feladat.

A közgyűlésen újabb négy évre szavaztak bizalmat Lázár János elnöknek és Markovits László alelnöknek. Az elnökségben kilencen kaptak helyet, köztük van a PVTC elnöke, ifjabb Simon István is.

– Természetesen eddig is részt vettem a szövetség munkájában, a vidékbizottság elnökeként dolgoztam – mondta a Pécs Aktuálnak ifjabb Simon István. – Elnökségi tagként is azért szeretnék tenni, hogy a vidéki tenisznek, a vidéki kluboknak több teret, lehetőséget adjunk. Nagyon rossz a jelenlegi helyzet, csak néhány egyesületnél versenyeztetnek több korosztályt, amin mindenképpen változtatni kell. Meg kell erősíteni egy-két vidéki központot. Továbbá szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy szeretett sportágunk mennyivel nehezebb helyzetben van a TAO-támogatásban részesülő sportágakhoz képest.

Az kétségtelenül örömteli, hogy a PVTC az eredményesebben működő vidéki klubok közé tartozik, mindig ott vannak az első négy-ötben – persze mindenen lehet javítani. A pécsiek a vidékbajnokságon a második helyen végeztek az egyesületi pontversenyben, ami jelzi, hogy jó munkát végeznek.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy mindezt csak saját nevelésű játékosokkal értük el, amire nagyon büszkék vagyunk! Ezúton is köszönöm az edzőink kiváló munkáját – tette hozzá a klubelnök, aki nem mellesleg edzősködik is a PVTC-nél.

A vidékbajnokságon évek óta nem volt ilyen sikeres a PVTC, a klub tizennégy versenyzője végzett a dobogón!

Eredmények

Csapat

L12: 2. hely (Ungvári Nóri, Benovics Málna, Varga Hanna, Benovics Hanna)

F16: 2. hely (Simon István, Bányai Zalán)

F14: 3. hely (Simon Péter, Varga Barna, Gömöry Ádám)

L18: 4. hely (Krajczár Lili, Fáskerti Iza)

Egyéni

F12: 3. hely Szűcs Vilmos

L12: 3. hely Ungvári Nóri

Páros

L18: 2. hely Krajczár Lili–Farkas R. Bonita (BBTC)

F18: 2. hely Garami József–Varga Gábor

F16: 2. hely Simon István–Heiszer Flórián (Budaörs)

L12: 2. hely Varga Hanna–Győry Anna (BBTC)

F14: 2. hely Simon Péter–Varga Barna

Felkészítő edzők: Sáros Zoltán, ifjabb Simon István, Guoth Ambrus, Spitl Tamás.

A Magyar Tenisz Szövetség kilenctagú elnökségében helyet kapott ifjabb Simon Isván is (a képen balról a második)