A pécsiek válogatott játékosára, Wentzel Nórára komoly szerep hárul majd a csütörtöki mérkőzésen is (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport Igazi kosárla...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A francia bajnokság listavezetőjét, a Villeneuve d’Ascq együttesét fogadja csütörtökön délután (18.00) az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata az Európa Kupában. A tét nem akármekkora, az oda-visszavágós párharc győztese bejut a sorozat legjobb nyolc gárdája közé.

Nagyon szépen menetel a Jovan Gorec által irányított pécsi női kosárlabdacsapat a nemzetközi porondon, az Európa Kupában. Kiss Virágék az első helyen jutottak tovább a csoportjukból, aztán az egyenes kieséses szakaszban búcsúztatták a szlovák Pöstyént, most pedig szép siker kapujában állnak: ha megnyerik a francia Villeneuve d’Ascq elleni párharcot, bejutnak a legjobb nyolc közé!

Nem lesz könnyű, ez borítékolható. A franciák erejét jelzi, hogy csoportjukból 5/1-es mutatóval az első helyen jutottak tovább, nem mellesleg vezetik hazájuk bajnokságát, megelőzve olyan euroligás csapatokat, mint a Landes vagy a Bourges! Az is a Villeneuve d’Ascq malmára hajthatja a vizet, hogy a párharc első mérkőzésére Pécsett kerül sor, és a visszavágót játsszák Franciaországban – nincs mese, csütörtökön késő délután le kell győzni a vendégeket, és olyan előnyt kell kicsikarni, ami bíztató lehet a február 1-jén esedékes visszavágóra!

– Nagyon jól szerepeltünk eddig az Európa Kupában, túljutottunk az első playoff körön, ami jó érzéssel tölti el az egész csapatot – fogalmazott a pécsiek másodedzője, Iványi Dalma, aki játékosként sok hasonlóan nagy csatát megélt a pályán. – Szoktuk mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, szeretnénk tovább menetelni. Egy nagyon erős ellenféllel állunk most szemben, a francia csapat nagyon jó egyéni játékosokból áll, rájuk és az egész francia kosárlabdára jellemző, hogy fizikálisan játszanak. A Villeneuve d’Ascq kimondottan gyorsan kosárlabdázik, erre építenek, továbbá az egyéni kvalitásokat juttatják érvényre, és valósággal bedarálják az ellenfeleiket.

Lehet, hogy a francia csapat félelmetes ellenfél, de azt is látni kell, hogy Kiss Virágék is eljutottak idáig – szóval van sansz az újabb sikerre! Ahhoz, hogy ez összejöjjön, mindennek klappolnia kell, és mindenkire szükség van: a pécsi szurkolók rengeteget segíthetnek abban, hogy az NKA Universitas PEAC megnyerje az első meccset, és előnnyel utazhasson ki Franciaországba! A belépés most is ingyenes, a csapatnál bíznak benne, hogy sokan fogják őket buzdítani ezen a kőkeménynek ígérkező csatán!

Európa Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés: NKA Universitas PEAC–Villeneuve d’Ascq (január 26., csütörtök, 18.00, Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia).