Címlap Sport Így kell ezt ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB II. 11. fordulójának legjobb, legélvezetesebb mérkőzését Kozármislenyben játszották le, ahol a házigazdák 4-3-ra legyőzték a feljutásra hajtó Vasast. A PMFC ugyan nyerni nem tudott, de a Tiszakécskén szerzett egy pontnak azért lehet örülni.

Nagyon sokan várták a ma délutáni kozármislenyi mérkőzést, mondván, Aczél Zoltán együttese bármire képes lehet, még arra is, hogy legyőzze a Vasast. Azzal mindenki tisztában volt, hogy a fővárosi csapat kerete erősebb, hiszen tele van korábbi válogatott, NB I-es játékosokkal – más kérdés, hogy motiváltabbaknak semmiképpen sem neveznénk őket!

Az biztos, hogy a mérkőzés mindenkinek a várakozását felülmúlta! Igazi közönségszórakoztató, izgalmas meccset vívtak a felek: az elején Turi révén vezetést szerzett a HR-Rent Kozármisleny, a félidő előtt azonban egalizáltak a vendégek. A második játékrészben a Vasashoz került az előny, ám nem sokáig örülhettek a fővárosiak, mert Kirchner duplájával fordítottak a házigazdák (3-2). Már az utolsó perceknél járt a meccs, amikor Novothny egyenlített, de erre is volt válaszuk a mislenyieknek, Major egy gyönyörű bombával ugyanis kialakította a végeredmény (4-3).

Hogy meglepetés volt-e mindez? Nem!

A PMFC-re nagyon fontos mérkőzés várt Tiszakécskén, ugyanis a legutóbbi három bajnokijukat elveszítették a piros-feketék (a gólkülönbség: 0-8…), több zacskó nem igazán fért volna bele. Idegenben persze nyilván nem egyszerű nyerni, ami nem is sikerült, de kétségtelenül örömteli, hogy a Németh Zsolt által irányított pécsi csapat mindent beleadott, és sokkal közelebb járt a három ponthoz, mint a házigazdák! A 74. percben Bukovics ziccert hibázott, a hajrában pedig az emberelőnybe kerülő PMFC egyértelműen a győzelmet érő gólért hajtott, ám a Tiszakécske kapusának, Kiss Ágostonnak jó napja volt, így maradt a 0-0.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban a Szentlőrinc a három pontért utazott a Ferencváros II. otthonába, ám ugyanúgy járt, mint a PMFC: rúgott gól nélkül csak egy pontot szerzett. A PTE-PEAC a Szekszárd vendége volt, s bár a nyeretlen sereghajtóval találkoztak a pécsi srácok, nem tudták megállítani a mélyrepülésüket – 2-0-ra kikaptak. Kár érte! A Mohács nagyon kemény feladat elé nézett, hiszen az éllovas Iváncsa otthonában lépett pályára, s bár végül ki is kapott, az 1-0-s vereség miatt nem kell szégyenkeznie!

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Vasas 4-3 (gólszerzők: Turi 9. perc, Kirchner 70. és 84. perc, Major 92. perc, ill. Bakti 41. perc, Tóth M. 62. perc, Novothny 89. perc), Tiszakécske–PMFC 0-0, Ferencváros II.–Szentlőrinc 0-0, Iváncsa–Mohács 1-0 (gólszerző: Horváth B. 49. perc), Szekszárd–PTE-PEAC 2-0.