Szomorú a látvány: régebben óriási volt itt a mozgás, most természetesen nincs senki a bejáratnál, és lassan az összes betűt megeszi az enyészet
Címlap Hírek Régóta erre v...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ennél rosszabb forgatókönyvet senki sem tudott volna elképzelni a sokak által kedvenc strand, az Orfűi Aquapark kapcsán: a bezárt létesítmény először is nehezen talált új tulajdonosra, majd miután megvették, így sem történt semmi. Egyvalami állandó: a pusztulás. A jó hír viszont az, hogy információink szerint még idén megkezdődik a munka, elindul a bontás!

„Amióta nincs strand, megyünk lefelé”, fogalmazott a Pécs Aktuálban nemrég az egyik orfűi vendéglátós annak kapcsán, hogy az előző évekhez képest elég ramaty szezonjuk volt. Nos, nem csak nekik, és persze a helyieknek hiányzik az aquapark, hanem természetesen azoknak a vendégeknek, elsősorban a pécsieknek és a környékbelieknek, akik rendszeresen oda jártak strandolni – mert amellett, hogy igényes és szerethető volt, ráadásul nem is volt messze.

Nos, a jónak már évek óta vége szakadt. Az Orfűi Aquaparkot ugyanis először bezárták, majd nagyon sokat kellett várni arra, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. el tudja adni, és megtalálja az új tulajdonost. Amint azt lapunk is megírta, két évvel ezelőtt kiderült, hogy egy jól ismert fővárosi ingatlanos szakember, Schimicsek Tibor vásárolta meg. Kérdésünkre a hír hallatán Orfű polgármestere, Füziné Kajdy Zita így fogalmazott: „Nagyon bízunk benne, hogy az új tulajdonos a következő szezonban már kinyitja a fürdőt, rendben tartja és felújítja az Orfűi Aquaparkot”.

Ez nem történt meg, a strand azóta is zárva van. Ennek oka az, hogy az új tulaj nem is jelenlegi formájában gondolkodott az aquaparkban, nem azért vette meg, hogy szimplán megnyissa – nagy volumenő beruházást, fejlesztést kíván tető alá hozni! Aminek a megvalósításához természetesen idő kell. A tervekkel kapcsolatban tavaly sajtótájékoztatót tartottak Pécsett, a Megyeházán, ahol elhangzott, úgy varázsolnák újjá az aquaparkot, hogy szállodával, wellness-centrummal és apartmanokkal is kiegészülne, a beruházás pedig mintegy 17 milliárd forintba kerülne.

Azóta mindenki arra vár, hogy a munkálatok megkezdődjenek, de a hónapok repülnek, a strandon pedig nem változott semmi – max tovább romlott az állaga. Az utóbbi napokban, hetekben viszont végre jó híreket lehetett hallani: a Pécs Aktuál információi szerint a közeljövőben, még októberben belevágnak a bontási munkálatokba, majd ezt követően megindul a beruházás többi üteme is, vagyis belátható időn belül mégiscsak lesz valami vonzó ingatlan az aquapark területén, ami vendégeket csábít majd Orfűre. A hónapokig tartó csúszásnak egyébként több oka is volt, többek között össze kellett rakni az anyagi hátteret, valamint nagyon sok feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy a gyönyörű üdülőfaluban minden szabálynak megfelelően végigvihessenek egy ekkora építkezést.