Máris megvan a PMFC-nél a szezon első örömködős öltözői képe! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Így kell kezd...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma délután beindult a nagyüzem a labdarúgó NB II-ben és az NB III-ban is, ami azt jelentette, hogy pályára léptek a baranyai csapatok is. A PMFC számára jól kezdődött az idény, a Kozármisleny viszont bosszantó vereséget szenvedett.

Nagy volt a nyüzsgés fél hét körül a Szigeti úton, ami rendszerint egyet jelent: bajnokit játszik a PMFC. Valóban így történt, a piros-feketék hazai pályán kezdték a szezont, a Mosonmagyaróvárt fogadták. Ki is használták, hogy hazai környezetben rajtoltak, ugyanis értékes győzelmet arattak, Harsányi korai góljával 1-0-ra nyertek.

A másik NB II-es baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny is hazai pályán kezdett, Aczél Zoltán együttese a Tiszakécskét fogadta. Hamar, már az első percben előnybe kerülhettek volna a mislenyiek, ám Kirchner büntetőt hibázott – az ilyesmi pedig rendszerint sokba kerül. A vendégek Zamostny révén megszerezték a vezetést, s az egész meccs arról szólt, hogy a házigazdák próbáltak egyenlíteni, ami a hosszabbításban Barkóczi góljával össze is jött. Úgy tűnt, megvan az egy pont, az utolsó pillanatban azonban jött a feketeleves, betalált a Tiszakécske, amely ezzel megnyerte a meccset.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Dél-nyugati csoportjában nagyon meggyőző teljesítménnyel indított az előző szezonban még a második vonalban szereplő, és oda visszavágyó Szentlőrinc. Pichler Gábor együttese már az első félidőben vezetést szerzett Rétyi góljával, majd a szünet után lőtt még további hármat, és végül fölényesen, 4-0-ra győzött Kaposváron. Rögtön az első fordulóban összefutott egymással a Mohács és a PTE-PEAC, a két csapat nem bírt egymással a Duna-parti városban, ez a találkozó 0-0-s döntetlennel zárult.

Baranyai eredmények: PMFC–Mosonmagyaróvár 1-0 (gólszerző: Harsányi 14. perc), HR-Rent Kozármisleny–Tiszakécske 1-2 (gólszerzők: Barkóczi 92. perc, ill. Zamostny 18. perc, Márkus 95. perc), Kaposvár–Szentlőrinc 0-4 (gólszerzők: Rétyi 32. és 74. perc, Németh M. 63. perc, Kiss K. 64. perc), Mohács–PTE-PEAC 0-0.