Címlap Sport Ez csodás vol...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Milánóban zajló vívó-világbajnokságon megvédte bajnoki címét a női magyar kardcsapat, amely a döntőben 45:38-ra legyőzte a franciákat.

A Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású válogatott kiemeltként a 16 között lépett először pástra szombaton, amikor 45:39-re verte a lengyeleket. A már vasárnapi negyeddöntőben 45:35-re nyert a görögök ellen, akiknél ott volt az egyéni verseny ezüst- és egyik bronzérmese.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokság elődöntőjében aztán a dél-koreaiak következtek, akik ellen 45-39-re győzött a válogatott – jöhetett tehát a döntő! A finálé pedig elképesztően izgalmas volt, de milyen is lehetett volna a világranglistát vezető franciákkal szembeni csörte?! Az ötödik asszóban már héttel vezetett Franciaország (18:25), ám ekkor jött a fordulópont: Szűcs Luca helyett Márton Anna kapott lehetőséget, s utóbbi csodát tett! Amikor ugyanis lejött a pástról, már 29:30 volt az állás. Az i-re a pontot Pusztai tette fel, a vége így pedig gyakorlatilag sima lett, hiszen 45:38-ra győztünk.

Fantasztikus volt, lányok!

A női kardozók a magyar küldöttség negyedik érmét szerezték Milánóban: korábban győzött a párbajtőröző Koch Máté és a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardcsapat, Szilágyi pedig harmadik lett egyéniben.