Címlap Sport Ilyen sem vol...

Ilyen sem volt még: egymás után kétszer nyert a PMFC labdarúgócsapata!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kezd magára találni a PMFC labdarúgócsapata, amely a bajnoki szünet előtt és után is győzni tudott: ma délután a Budafokot verte hazai pályán. A másik baranyai NB II-es együttes, a Szentlőrinc döntetlenezett idegenben.

Nagyon kemény meccs elé néztek a pécsi piros-feketék, a Budafok ugyanis az előző szezonban még az élvonalban szerepelt. A múltból viszont nem lehet megélni, amit ez a bajnoki is bizonyított: a PMFC egyértelműen jobb volt a vendégeknél. Bár a vezetést a Budafok szerezte meg, Vas László együttese még az első félidőben kiegyenlített, a másodikban pedig további két gólt szerzett, s végül magabiztos győzelmet aratott.

A pécsi piros-feketék először nyertek meg egymás után két meccset ebben a szezonban. Nagy szükség volt erre, mert így végre felkapaszkodtak a középmezőnybe, s végre nem hátrafelé, hanem előre figyelhetnek. Bízunk benne, hogy a javuló eredményeknek köszönhetően a szurkolók is visszatérnek a lelátóra, mert manapság jóval kevesebben vannak a lelátón, mint például az előző NB II-es idényben!

– Nehéz mérkőzés volt! Minden egyes bajnoki hasonló mederben zajlik az NB II-ben: minden egyes labdáért, minden helyzetért meg kell dolgozni, ezt mi ma megtettük. Az első félidőben hektikusan, kapkodóan futballoztunk, ami manapság jellemző ránk. A szünet után aztán csapatként alkottunk, a játékosok elhitték, hogy ezt a meccset meg tudják nyerni, és meg is akarták nyerni! Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot! – értékelt Vas László, a PMFC vezetőedzője.

A másik baranyai csapat, a Szentlőrinc a Budaörs vendége volt a 12. fordulóban. A lőrinciek a bajnoki szünet előtt szenvedték el első vereségüket, így most abban bíztak, hogy újabb remek sorozatot indítanak. Az első lépést megtették: az első félidőben vezetést szereztek, a házigazdák a szünet után egyenlítettek, s miután több gól nem esett, 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

– Sokáig szervezettek voltunk, amit begyakoroltunk, azt az első félidőben megvalósítottuk. A fordulás után nehezen reagáltunk a hazaiak ritmusváltására, rossz döntéseket hoztunk, nüansz hiányozott ahhoz, hogy egy helyett három pontot szerezzünk – értékelt a Szentlőrinc vezetőedzője, Marián Sluka.

Eredmények: PMFC–Budafok 3-1 (gólszerzők: Hegedűs, Kónya D., Adamcsek, ill. Kovács D.), Budaörs–Szentlőrinc 1-1 (g.: Gyurácz, ill. Harsányi).

A tabella állása: 1. Kecskemét 25 pont, 2. Szombathelyi Haladás 25, 3. Vasas 23, …10. Szentlőrinc 17, 12. PMFC 15.

Fotó: Kurdi József