Címlap Sport Iványi Dalma:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon fontos, nem mellesleg rendkívül izgalmasnak ígérkező mérkőzés előtt áll ma az NKA Universitas Pécs nőikosárlabda-csapata, amely 18.00 órai kezdéssel a török Kayserit fogadja az NKA Arénában. A tét nem kicsi: a párharc győztese bekerül a legjobb nyolc közé az Európa Kupában!

A pécsi lányoktól már az szép teljesítmény volt, hogy továbbjutottak a csoportjukból, majd mentek még egy kört azzal, hogy búcsúztatták a Caledonia Gladiators együttesét az egyenes kieséses szakaszban. A nyolcaddöntőben aztán egy erősebb ellenféllel találkoznak Laczkó Sáráék, a Kayserivel szembeni párharc első mérkőzését meg is nyerték a házigazda törökök, de a 76-65-ös végeredmény, valamint az, hogy csak az utolsó percekben tudtak felülkerekedni, bizakodásra adhat okot. Nyugodtan kijelenthető, reális esély van arra, hogy a pécsi csapat ott legyen a rangos nemzetközi sorozat legjobb nyolc gárdája között!

– Kétségtelenül nagy eredmény lenne ez, hiszen a klub történetében ez még sohasem sikerült – fogalmazott a Pécs Aktuálnak a csapat egyik másodedzője, Iványa Dalma, aki korábban, még pécsi játékosként rengeteg nemzetközi sikernek volt részese az Euroligában. – Mindent meg is fogunk tenni azért, hogy mi kerüljünk ki győztesen ebből a párharcból: a meccs elejétől a végéig küzdeni, harcolni fogunk, fegyelmezetten, agresszíven, és persze jól kell játszanunk! Nagyon fontos lesz majd a pécsi szurkolóktól érkező energia, óriási szükségünk lesz a támogatásukra! Reális esélyünk van arra, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, de ehhez egy kerek, egész, jó meccset kell játszanunk!

Miután a pécsi lányok 11 ponttal (76-65) kaptak ki Törökországban, egyszerű a képlet: legalább 12-vel kell nyerni hazai pályán!
Szurkolunk, hogy sikerüljön!