Az első napon egy aranyérem, a másodikon egy bronz került Jászó Ádám nyakába
Címlap Sport Jászó Ádám re...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a Mare Nostrum-körverseny az úszók számára, és a pécsi kiválóság, Jászó Ádám nagyon szép eredményekkel indított: az első állomáson, Franciaországban egy arany- és egy bronzérmet is szerzett!

A körverseny első állomását Franciaországban, Canet-en-Roussillonban rendezték meg. A magyar úszók több érmet is szereztek, és nagy örömünkre az eredményes sportolók között ott van Jászó Ádám (PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola) is, akinek két medáliát is akasztottak a nyakába: az első napon 50 háton első helyen végzett (25.46-tal), a másodikon pedig 100 háton harmadik lett (54.88).

– Azért jöttünk, hogy Ádám gyakorolja a versenyzést, és a világelittel tudjon úszni – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Jászó edzője, Turós Máté. – Szoknia kell a sorozatterhelést, mivel előfutam-döntős rendszerű a verseny, és erre otthon nem nagyon van lehetősége. Nem készültünk külön erre a sorozatra, edzésből jöttünk ide, de egy kiváló felmérőnek tartjuk a júniusi Európa-bajnokságra, és természetesen az olimpiára. Az 50 hát nagyon jól sikerült, látszik, hogy a gyorsasággal nincs gond, de az állóképességen még fejleszteni kell, és egy-két technikai hibát is csiszolni kell.

A magyar különítmény már el is utazott Franciaországból, sőt, már meg is érkezett a Mare Nostrum-körverseny következő állomáshelyére, Barcelonába. Itt május 29–30-án zajlanak majd a versenyek, aztán jön a záró etap Monacóban (június 1–2.).