A Pécsi Tudományegyetem küldöttsége nagyon örült a sportos sikernek: Hári József, prof. dr. Betlehem József, prof. dr. Ács Pongrác, Halmos Zoárd és Orosz Gábor
Címlap Egyetem Jól „tesiznek...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavalyi győzelem után idén is a Pécsi Tudományegyetem érdemelte ki az Év Legsportosabb Egyeteme címet, ami nem kis szó, hiszen korábban ezt folyamatosan a Testnevelési Egyetem tudhatta magáénak. A pécsi hallgatók 18 sportágban jeleskedtek és 49 bajnoki elsőséget gyűjtöttek be!

Az elismerést a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gálán adta át. Az Év Legsportosabb Egyeteme díjat dr. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese vette át, aki hangsúlyozta:

„A Pécsi Tudományegyetem háromszázhatvan hallgatója tizennyolc sportágban jeleskedett, összesen negyvenkilenc bajnoki címet gyűjtöttek be”.

A PTE már tavaly is az élen végzett, igaz, akkor „csak” 16 ponttal előzte meg a Testnevelési Egyetemet, most azonban mintegy 200-zal szerzett többet fővárosi riválisánál. Mindez azért óriási szó, mert a TF-t, vagyis a TE-t korábban gyakorlatilag lehetetlen volt letaszítani a trónról. A 2022/2023-as tanévi MEFOB pontversenyben az ELTE végzett a harmadik helyen. A pécsiek azért tudták megvédeni címüket, mert a tudatos, tervszerű munka meghozta az eredményét, nem mellesleg a PTE sportolói hittek magukban – ami szintén nagyon sokat jelent. Nemzetközi szinten is egyre több sikert értek el, ráadásul a dolgozók számára tető alá hozott szabadidős sportrendezvények is telt házzal mentek…

Az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gálán hagyományosan megünneplik a kiemelkedő sporteredményeket, amivel szeretnék felhívni a nagy nyilvánosság figyelmét az egyetemi sport lehetőségeire.

– A legtehetségesebb sportoló hallgatók példáján keresztül szeretnénk még jobban ösztönözni az egyetemisták és főiskolások rendszeres sportolását – fogalmazott Juhász Péter, a MEFS főtitkára, aki elismeréssel beszélt a PTE teljesítményéről, kiemelve, hogy az egyetem hazai és nemzetközi színtéren egyaránt kiválóan teljesített.

A PTE díjazott sportolói

Asztalitenisz: Dari Helga Adél, Jankus Dóra, Mihalovity Dominik, Molnár Dávid, Kovács Sebestyén, Jenei Barnabás.

Judo: Dávid Naji, Varga Brigitta Tímea.

Kick-box: Klassen Alexander Ewald.

Paraúszás: Konkoly Zsófia.

Vízilabda: Tóth-Gili Tamás, Keresztúri Márton, Lajkó Márton Mihály, Majnik Márk, Aranyi Attila, Németh Balázs, Sipos Benjámin, Gergó Bence Róbert, Varga Ákos, Csorba Tamás, Rácz-Fodor Balázs Dániel, Reisz Patrik, Buttinger Péter.

A kiváló pécsi paraúszó, Konkoly Zsófia természetesen ott volt a díjazottak között