Címlap Sport Jön a bajnoke...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy meccs lesz ma este (19.30) Pécsett, az NKA Arénában, az NKA Universitas Pécs női kosarasai ugyanis azt a DVTK-t fogadják, amelyet a magyar bajnokságban még senki sem tudott legyőzni ebben a szezonban. Bravúr lenne a javából, ha ezt pont a pécsi lányok tennék meg!

A magyar nőiválogatott olimpiai selejtezői miatt volt némi szünet a bajnokságban, legutóbb január 27-én játszottak meccset Kiss Angelikáék. Azóta készülhettek a folytatásra, ami bizony nem lesz könnyű, hiszen előbb az éllovas DVTK-val találkoznak hazai pályán, aztán utaznak a második helyezett Győrhöz, majd fogadják a hatodik helyen álló Sopront (hú, de furcsa ezt még leírni is). Vagyis lesz minden a következő napokban, hetekben, mi női vonalon szem-szájnak ingere lehet!

Az első meccs, a DVTK Hun-Therm elleni hazai bajnoki kétségtelenül kifejezetten érdekesnek ígérkezik, hiszen a legjobb formában lévő magyar csapat látogat Pécsre. Mindent elmond Völgyi Péter együtteséről, hogy mind a 13 eddigi bajnokiját megnyerte, ugyanakkor lehet árnyalni a képet azzal, hogy az őszi egymás elleni mérkőzésen, Diósgyőrben közel állt a meglepetéshez a pécsi csapat, amely csak egyetlen ponttal, 83-82-re maradt alul.

– A következő két hétben három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk – fogalmazott az NKA Universitas Pécs vezetőedzője, Jovan Gorec. – A válogatott miatti szünetet arra használtuk, hogy kijavítsunk néhány taktikai dolgot, és javítsunk a játékunkon. Mindenki tudja, hogy milyen jól játszik a DVTK ebben a szezonban, és milyen jó eredményei vannak, de mi mindent megteszünk azért, hogy megmutassuk, hogy tudunk jól játszani ellenük. Bízom abban, hogy a pécsi közönség ezúttal is mellettünk lesz, és a segítségükkel meglepetést szerezhetünk!

Aki tehát szereti a női kosárlabdát, annak ma este (19.30) ott a helye az NKA Arénában: izgalmas, nagy csata várható! Aki pedig nem tud kimenni, de mégis szeretné látni a bajnokit, megteheti, mert az M4 Sport+ élőben közvetíti.