Címlap Sport Kár, hogy a S...

Kár, hogy a Sopron jött szembe a Magyar Kupa elődöntőjében!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem tudtak döntőbe kerülni a pécsi női kosarasok a Miskolcon zajló Magyar Kupában: a honi sztárcsapat, az euroligás Sopron Basket túl nagy falatnak bizonyult az elődöntőben. Vasárnap a bronzéremért játszanak Sarok Nikiék!

Olyan jó lenne már megint ott tartani, hogy ha a pécsi és a soproni női kosarasok összefutnak bármilyen sorozatban, akkor rangadót lehessen kiáltani!

Sajnos ettől még messze vagyunk. Ettől függetlenül nagyon jó volt látni, hogy az NKA Universitas PEAC a negyeddöntőben legyőzte a hozzá hasonló játékerőt képviselő Győrt, s ezzel bejutott a legjobb négy közé. Az, hogy ott éppen a magyar női kosárlabdázást uraló Sopronnal futott össze, nem más, mint pech. Igen, balszerencse, mert Fegyvernekyékkel szemben gyakorlatilag nincs esély. Bárki mással szemben lett volna.

Ennek ellenére Csirke Ferenc együttese egészen a nagyszünetig derekasan helytállt. A harmadik negyed azonban totális csődöt hozott pécsi oldalon, mindössze 2 pontot dobott a PEAC – miközben 23-at kapott. Innen pedig már nem lehetett visszajönni.

Ami viszont örömteli, hogy a pécsi csapatnak vasárnap is lesz még meccse a Magyar Kupában: a harmadik helyért játszhatnak Sarok Nikiék (az ellenfél a Szekszárd–DVTK meccs vesztese lesz). Nagy dolog lenne bronzéremmel zárni ezt a sorozatot!

Sopron Basket–NKA Universitas PEAC 85-47 (20-18, 25-14, 23-2, 17-13)

Killik László női Magyar Kupa, elődöntő. Miskolc, DTVK Aréna. Sopron Basket: January 14/9, Brooks 17/9, Jovanovic 1, Williams 10/3, Határ 10. Csere: Czukor 7/3, Varga A. 4, Dolson 9/3, Fegyverneky 5/3, Sitku 4, Kokai, Varga S. 4. Vezetőedző: Gáspár Dávid. NKA Universitas PEAC: Marshall 6/6, Wentzel 9/3, Dudasova 11/3, Nelson 2, Kiss V. 8/3. Csere: Sarok 7/3, Simon Zs., Szücs R. 2, Brajkovic, Selcova 2, Csényi. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: Dömötör Csaba