Címlap Sport Kellemetlen k...

Kellemetlen karácsonyi meglepi: ötvenezres büntetést kaptak a PMFC-szurkolók

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rájár a rúd manapság a PMFC szurkolóira, legalábbis ők úgy érzik. Most a szegedi bajnoki miatt vették elő őket: szabálytalan maszkhasználat miatt sorra kapják a kemény büntetéseket.

A PMFC rajongói klubjának közösségi oldalán egymást figyelmeztetik a piros-fekete szurkolók: aki ott volt a Szeged elleni bajnokin (november 1., a PMFC nyert 1-0-ra), készüljön fel arra, hogy a napokban kellemetlen értesítést kap ügyfélkapun keresztül vagy a postán. Néhány drukker ugyanis már megkapta a „magáét”, 50 ezer forintos pénzbüntetés érkezett, továbbá egy évre eltiltották a sporteseményektől.

Nagy a felháborodás a szurkolók részéről. Állítják, ők igyekeztek maximálisan betartani a szájmaszkviselés szabályait, más kérdés, hogy meccs közben ittak és szotyiztak is, ilyenkor pedig óhatatlanul le kellett húzni a maszkot. A biztonsági emberek pedig szemfülesek voltak (talán „utaztak” is a pécsi drukkerekre), ugyanis több esetben ilyenkor fotózták le az érintetteket, a képeket pedig a belépőjegyek adataival együtt postázták a rendőrségnek.

Ettől még nem lesz olcsóbb: a hazai drukkerek közül sem mindenkin volt maszk

A Pécs Aktuál által megkérdezett egyik drukker szerint a történet több ponton is sántít. Egyrészt sok szurkolón valóban csak rövid ideig nem volt fent rendeltetésszerűen a maszk, ezért pedig kicsit sokallják az 50 ezres pénzbüntetést és a kitiltást. Másrészt úgy érzik, csak velük szemben ekkora a szigor: ha mindenhol ennyire figyelnének a szabályokra, több ezer futballszeretőnek kellett volna bírságot postázni.

Az biztos, hogy nem hagyják szó nélkül a sztorit, szeretnének az ügyben meghallgatást kezdeményezni a rendőrségen. Hasonló kellemetlen történet azóta nem eshet meg sem a focipályákon, sem máshol, ugyanis a sportesemények zárt kapuk mögött zajlanak.

Kiemelt kép: Kurdi József