A pécsiek játékosa, Meleg Gergő szenzációsan kosarazott, nem csak ő dobta a legtöbb pontot ezen a meccsen, de a lepattanókat is kiválóan szedte
Címlap Sport Kemény legény...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hajszál, pontosabban csak egy tripla választotta el az NKA Universitas Pécs kosárlabdacsapatát attól, hogy megszerezze első idegenbeli győzelmét: a Zalakerámia ZTE KK otthonában kétpontos, 80-78-as vereséget szenvedett. A házigazdák vezetőedzője nem udvariasságból dicsérte Meleg Gergőéket.

Azzal mindenki tisztában volt, hogy kőkemény meccs vár az A csoportban újoncnak számító pécsi fiúkra, akik a hatodik fordulóban már a negyedik idegenbeli mérkőzésük előtt álltak – itt érdemes megjegyezni, hogy a két hazait behúzták. A házigazda Zalakerámia ZTE KK ráadásul nagyon jó passzban van, legutóbbi három bajnokiját megnyerte, nem mellesleg öt légiósra számíthat, míg az NKA Universitas Pécs csak háromra, pontosabban ezen a meccsen csak kettőre, mert legponterősebb játékosa, Fahrudin Manjgafic sérülés miatt kidőlt. És ha ez nem lenne elég, hasonló ok miatt a legtapasztaltabb spílerre, Kovács Péterre sem lehetett számítani Zalaegerszegen.

Így azért nem sok jót ígért ez a mérkőzés, de a pécsiek bizonyították, hogy ha egy sportoló mindent belead, küzd a végsőkig, akkor legyenek bármilyenek az erőviszonyok, kemény és szoros lesz a meccs. Ilyen volt a zalaegerszegi összecsapás is, amelyen az utolsó negyed előtt még 65-62-re a vendégek vezettek, akiknél Meleg Gergő fantasztikusan játszott, végül 30 ponttal és 11 lepattanóval zárt, vagyis dupla-duplázott! Sajnos a negyedik felvonásban a házigazdák fordítottak, és a 38. percben már 78-70 állt az eredményjelzőn, de hiába gondolták a helyi drukkerek, hogy itt a vége! A pécsi fiúk ugyanis még egyszer megrázták magukat, Benke Krisztián szerzett gyorsan öt pontot, sőt, miután Milan Luzsajics értékesített két büntetőt, máris egál volt az állás (78-78) az utolsó percben! Reális esélye volt tehát az NKA Universitas Pécsnek az idegenbeli győzelemre, ám a hazaiak Green révén dobtak egy kettest (80-78), ami után sem Meleg, sem Luzsajics nem tudta a gyűrűbe juttatni a labdát, így kétpontos vereség lett a vége.

Lubomir Ruzicka: – Boldog vagyok, hiszen győztünk, de csak emiatt lehetek elégedett. Egész héten készültünk az ellenfélből, mégsem tudtuk semlegesíteni a kulcsjátékosaikat. Nagy elismerésem a pécsieknek ezért az impresszív kosárlabdáért, amit játszottak. Most el kell ismerni, hogy szerencsénk is volt, hogy nyerni tudtunk. Nagyon köszönöm a közönségünknek, hogy ma is ilyen hangulatot teremtettek, mert sokat segített.

Goran Tadic: – Köszönöm az ellenfél edzőjének az elismerő szavakat! Amióta együtt vagyunk, keményen készülünk, de kivált két játékosunk a mai találkozóra. Nem vagyok boldog, hiszen ma kikaptunk, ugyanakkor a szurkolók élvezetes mérkőzést láthattak. Nincs még sok tapasztalatunk az élvonalban, de ma bátrak voltunk, és nekünk az a célunk, hogy még erősebbek legyünk a bajnokság folytatásában, ezért keményen készülünk a továbbiakban is.

Zalakerámia ZTE KK–NKA Universitas Pécs 80-78 (20-25, 25-21, 17-19, 18-13)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 6. forduló. Zalaegerszeg, 1350 néző. Vezette: Goda László, Nagy Viktor, Fodor Attila. Zalakerámia ZTE KK: Hicks 17/3, Csátaljay 5/3, Green 11/3, Ostojic 5, Tóth 17. Csere: Keller 6/6, Csuti 3/3, Németh 2, Mishula 10/3, Simó, Lekunas 4. Vezetőedző: Lubomir Ruzicka. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 7/3, Luzsajics 15/9, Benke 5/3, Durmo 17/9, Herger 2. Csere: Meleg 30/12, Scherer 2, Rátgéber T., Lados. Vezetőedző: Goran Tadic.